US Open 2017: Meglepetések nélkül a hölgyeknél

Minden esélyes továbbjutott a hölgyek pénteki játéknapján.

Muguruza megállíthatatlan. A Cincinnatiben győztes spanyol játékos ezúttal a wimbledoni elődöntős Rybarikovát küldte haza két sima szettben. Muguruza szenzációsan teniszezik, és a jelenlegi állás szerint átvette a vezetést a világelsőségért folytatott versenyfutásban is. A spanyol hölgy a kétszeres wimbledoni győztes Petra Kvitova ellen juthat a legjobb nyolc közé.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a közel egy év után visszatérő Sloane Stephens-szel is számolni kell. Az amerikai hölgy a US Opent megelőzően a torontói és a cincinnati tornán is elődöntőt játszott, és New Yorkban is meggyőzően menetel. Stephens a tegnapi napon két játszmában győzött a fiatal ausztrál Barty ellen, és vasárnap jó esélyekkel lép pályára a német Julia Goerges ellen.

Győzelemmel ünnepelte unokahúga érkezését Venus Williams. Az idei évben két Grand Slam döntőt játszó amerikai a görök Maria Sakkarit verte két szettben, és a sérülése után ismét jó formában teniszező Carla Suarez Navarro ellen lép pályára a nyolc közé jutásért.

A nap zárómérkőzésén az előző körben Babos Tímeát három játszmában búcsúztató Maria Sharapova a fiatal amerikai Sofia Keninnel találkozott, és 1 óra 44 perc alatt 7-5 6-2 arányban győzedelmeskedett. Az orosz játékos a nyolc közé jutásért a 16. helyen kiemelt lett Anastasija Sevastova ellen lép pályára.

A hozzászólások le vannak zárva.