US Open 2017: Majdnem csomagolt a világelső

A világelső továbbment, a Roland Garros idei győztese búcsúzott a US Open hatodik játéknapján.

Nehéz mérkőzésen van túl a tavalyi finalista, és jelenlegi világelső Karolina Pliskova. A cseh játékos a kínai Shuai Zhang ellen lépett pályára, és mérkőzéslabdát hárítva jutott a legjobb tizenhat közé. A világelső elsősorban Zhangnak köszönheti, hogy megélhette a második hetet, a kínai hölgy ugyanis a fontos pillanatokban bosszantó hibák sokaságát követte el, ami végül a mérkőzés elvesztéséhez vezetett. A két hölgy 2 óra 22 perc alatt végig egymást ajándékozták a pontokkal, amiből most Pliskova jött ki győztesen, de ez a játék minden bizonnyal kevés lesz a végső győzelemhez. Pliskova a nyolc közé jutásért a világranglistán 91. amerikai Jennifer Brady-vel találkozik.

Pliskovánál is több időt töltött a pályán a szintén hazai közönség előtt teniszező Coco Vandeweghe, akinek közel három órát kellett a pályán töltenie a lengyel Agnieszka Radwanska legyőzésére. A két hölgy látványos, és jó iramú mérkőzést hozott össze, komoly felüdülés volt azoknak, akik előzőleg beleszaladtak Pliskováék összecsapásába. A meccsen Vandeweghe diktálta a tempót, Radwanska pedig a tőle megszokott különleges stílusban verte vissza az amerikai próbálkozásait. A vége egy szoros 7-5 4-6 6-4 lett a Pat Cash által edzett amerikainak, aki a következő körben Lucie Safarovával találkozik.

Borzalmas játék után még egy “fair play díjas kézfogás” is belefért Ostapenkonak

A nap meglepetését a Roland Garros-győztes Jelena Ostapenko szállította, aki egy villámrajtot követően 3-0-ra elhúzott az orosz Daria Kasatkinától, de utána mintha varázsütésre kikapcsolták volna a lett lányt. Rengeteg hibával és idegesen teniszezett, bár az utóbbi szó nem igazán állja meg a helyét, ugyanis Ostapenko mindennel foglalkozott, csak a játékával nem. A sorozatban elveszített 11 játék megpecsételte a sorsát, a második szett végi rövid idejű feltámadás már csak egy zsenge kozmetikázásra volt elég. A vége 6-3 6-2 lett Kasatkinának, aki az észt Kaia Kanepivel találkozik.

A nap további mérkőzésein sikerült a továbbjutás a világelsőségért még mindig harcban lévő Elina Svitolinának, illetve az amerikai Madison Keys-nek. Ők egymás ellen küzdenek a negyeddöntőért.

A hozzászólások le vannak zárva.