US Open 2017: Jöhetnek a negyeddöntők

Négy amerikai mellett két cseh, egy lett és egy észt hölgy maradt versenyben a hölgyeknél.

A tegnapi nap első mérkőzésén az első helyen kiemelt Karolina Pliskova nem sokat vacakolt, kevesebb mint 50 perc alatt, 6-1 6-0 arányban győzött az amerikai Jennifer Brady ellen. A cseh világelső az előző fordulókban mutatott gyenge játékához képest lényegesen jobban teniszezett, esélyt sem adott a hazai közönség előtt teniszező ellenfelének. Pliskova a következő körben ismét egy amerikaival, Coco Vandeweghe-el találkozik. A Pat Cash edzette amerikai kőkeményen teniszezett a cseh Lucie Safarova ellen, és ezzel a játékkal alighanem komoly kihívás elé állíthatja Pliskovát, kérdés, hogy mentálisan mikor robban a “Coco bomba”, és esik szét teljesen az amerikai.

Forrás: twitter.com/livetennis

Kedd hajnalban kiderült négy hazai játékos is ott lesz a nyolc negyeddöntős között, miután Madison Keys három szettben búcsúztatta Elina Svitolinát. A vereséggel a világelsőségért folytatott csatából jelenleg kiszálló ukrán játékos a rövidítésben elbukott első szett után magabiztosan hozta a második játszmát, és a döntő felvonásban is breakelőnyben volt, de hiába vezetett 4-3-ra is, a következő három játékot Lindsay Davenport pártfogoltja nyerte, és jutott a legjobb nyolc közé, ahol a világranglista 413. Kaia Kanepivel találkozik.

Az alsó ágon már korábban kialakult a legjobb négy mezőnye. Az ág legnagyobb meglepetését egyértelműen a lett Anastasija Sevastova szállította, aki három játszmában győzött Maria Sharapova ellen. Az orosz játékos pozitív élményekkel távozik New Yorkból, több mérkőzésen is nehéz helyzetből fordított, és az első fordulóban győzni tudott a második kiemelt Simona Halep ellen. Sevastova a nyolc között a közel tíz hónapos kihagyás után teniszező Sloane Stephens-szel találkozik. A tündérmese tovább folytatódhat, hiszen a hazai közönség előtt teniszező játékos rendkívül magabiztosan menetel, és a játéka tökéletesen passzol a New York-i körülményekhez.

Forrás: twitter.com/livetennis

Az alsó ág másik mérkőzése ígérkezik a forduló egyik legizgalmasabb, legérdekesebb összecsapásának, ahol az újdonsült nagynéni, az idei évben két Grand Slam finálét játszó Venus Williams, a Garbine Muguruzát két játszmában hazaküldő Petra Kvitovával csap össze a négy közé jutásért. Az előjelek inkább az amerikai győzelmét sejtetik, de a nyolc hónapja késes támadáson átesett cseh hölgy alighanem tovább folytatná a mesébe illő menetelését.

A hozzászólások le vannak zárva.