US Open 2017: Barátnők a fináléban

2017. szeptember 9.
by cort

Két jó barátnő, két rendkívül tehetséges amerikai játékos találkozik a US Open ma esti fináléjában.

Sloane Stephens egy tündérmesébe csöppent. Egy évvel azután, hogy lábtörést szenvedett, ma este karrierje eddigi legnagyobb mérkőzésére készülhet. A több, mint tíz hónapos kihagyás után visszatérő és alig egy hónap alatt a világranglista 957. helyéről egészen a 22-ig katapultáló Stephens már Torontóban, illetve Cincinnatiben is megmutatta, hogy az idei tornán igenis számolni kell vele, de azt senki sem gondolta (vagy csak nagyon kevesen), hogy Halep, Muguruza, Sharapova és Venus Williams ágáról róla fogunk beszélni az utolsó női mérkőzés előtt.

A finálé másik résztvevője is leginkább a csuklóműtétjeivel került a hírek középpontjába (elsősorban azért, mert a Roland Garros-t követő műtét után, orvosa tanácsa ellenére, három héttel később pályára lépett Wimbledonban), de a stanfordi tornagyőzelem már az ő esetében is sejtette, akár meglepetést is okozhat a 22 éves amerikai. Keys az egész torna folyamán leütötte az ellenfeleit a pályáról, az elődöntőben sem adott sok esélyt Coco Vandeweghe-nek, akit egy demoralizálo 6-1 6-2-vel búcsúztatott.
Keys ütései a legkeményebbek a női mezőnybe, míg Stephens hatalmas küzdő, és rendkívül jo a lábmunkája. Amennyiben Keys úgy játszik, mint a csütörtöki elődöntőben Vandeweghe ellen, akkor nem sok esélye lesz Stephens-nek megállítania a barátnőt. Akármelyikük is nyer, egy dolog biztos: A Williams-nővérek visszavonulásával is jó kezekben lesz/van az amerikai női tenisz.

Kép forrása: theundefeted.com

A hozzászólások le vannak zárva.