US Open 2017: Stephens-nél volt a győzelem kulcsa

2017. szeptember 10.
by cort

Két barátnő, két első Grand Slam-döntős csapott össze a hölgyek tegnapi fináléjában, ahol Sloane Stephens a vártnál könnyebben, 61 perc alatt, 6-3 6-0 arányban győzött Madison Keys ellen.

Felejthető játék, mégis emlékezetes volt az idei finálé

Elmaradt az izgalom, az idegesen és sok hibával teniszező Keys nem tudta felvenni a harcot az ismét jól játszó Stephens-szel szemben. Pedig az előjelek nem ezt ígérték. Keys fantasztikus tenisszel jutott a fináléba, bombajátékkal söpörte félre Coco Vandeweghe-et, de már a játékoskijáróban is látszott, hogy rendkívül feszült a fiatalabb amerikai. Amikor két első GS-döntős lép pályára, akkor az első néhány játék kulcsfontosságú lehet, egy jó rajt megnyugtathatja a játékost, és elkaphatja a fonalat. Keys is jól kezdett, 2-2-ig magabiztosan hozta az adogatásait, de utána már csak egy játékra volt jó Stephes ellen. Keys támadó játékában benne van a hibázás lehetősége, de a tizenöt játékban ütött harminc ki nem kényszerített hiba nem fér bele egy Grand Slam döntőn.

Ritkán látható pillanatok egy Grand Slam döntő után

Stephens menetelése alighanem bekerül a tenisztörténelem legnagyobb tündérmeséi fejezetbe, a lábtörés után visszatérő hölgy másfél hónap alatt a világranglista 957. helyéről a 17-re robogott előre, és hazai közönség előtt megnyerte karrierje első Grand Slam trófeáját.

A két hölgy a mérkőzéslabdát követően sokáig ölelkezett, majd pedig egymás mellett ülve várták az eredményhirdetést. “Sloane fantasztikusan játszott, én pedig nem éreztem jól magam a pályán. Ez a két dolog okozta a vesztem. Ha ma valakitől vereséget kellett szenvednem, akkor örülök, hogy ő volt az. Remélhetőleg még sok Grand Slam döntőt fogunk egymás ellen játszani.” – nyilatkozta Keys, míg a győztes Stephens a következőket mondta. “Néhány hónappal ezelőtt nem gondoltam volna, hogy a US Open győzelem közelébe kerülhetek. Azon aggódtam, hogy visszakerüljek a top 100-ba. Szükségem lesz néhány hétre, hónapra, míg felfogom ami ma történt.”

A hozzászólások le vannak zárva.