Davis Kupa 2017: Egy győzelemre a Világcsoporttól Magyarország!!!!

Daniil Medvedev és Konstantin Kravchuk frissebbek, de nem jobbak voltak Fucsovics Mártonnál és Balázs Attilánál. A magyar páros mindvégig magabiztosan teljesített az oroszok elleni rájátszás harmadik mérkőzésén.

Talán félthettük kicsit Balázs Attilát és Fucsovics Mártont, hisz bár remekül teljesítettek a pénteki egyes mérkőzéseken, mindketten több, mint 3 órát töltöttek a pályán. Balázsnak ráadásul a Karen Khachanov elleni vereség mellett a negyedik szettben bekövetkező lábgörcsöt is el kellett viselnie. Második számú férfi teniszezőnk ehhez képest másnap erőtől és elhivatottságtól duzzadva lépett ki a Kopaszi Gáton kialakított salakpályára. Mi több, meghatározó tagja volt a magyar párosnak. Konstantin Kravchuk és Daniil Medvedev csak a mérkőzés elején tudott fogadó játékot nyerni, azt az egyet is talán csak azért, mert Fucsovics valamivel később vette fel a meccs ritmusát.

A fiúk nem törölték fel a salakot ellenfeleikkel, de a különbség így is nagy volt a két kettős között. Az oroszok az adogató játékok őrzésénél többet nem tudtak nyújtani a meccsen, míg a mi játékosaink talán a legjobbkor, a két lejátszott rövidítésben és a második szett hajrájában tudtak emelni teniszük színvonalán. Kellő összpontosításuk pedig a harmadik játszma tie-breakjében csúcsosodott ki, mikor 5 egymást követő meccslabdát harcoltak ki, ezekből pedig aztán gazdálkodni is tudtak. Végül a negyediket sikerült értékesíteni, Marci és Attila 2 óra 27 perc alatt nyerték meg a mérkőzést.

Végeredmény: Fucsovics/Balázs – Medvedev/Kravchuk 7/6(4) 6/4 7/6(4)

A párharc állása a mérkőzés után: Magyarország 2-1 Oroszország

Egyetlen egy győzelemre vagyunk már csak tehát a végső sikertől és a Világcsoportba való feljutástól. Vasárnap újra egyes mérkőzések következnek: 14 óra 30 perckor Fucsovics Márton Karen Khachanovval mérkőzik meg, aztán pedig, ha szükség lesz rá (reméljük, azért nem), Andrey Rublev mérkőzik meg Balázs Attilával.

SZÉP VOLT, FIÚK! CSAK ÍGY TOVÁBB! HAJRÁ MAGYAROK!!!!

A kiemelt kép forrása: facebook.com/huntennis

A hozzászólások le vannak zárva.