Laver Cup: Egy nap után Európa 3-1-re vezet

Három egyéni és egy páros meccsel rajtolt ez az új verseny Prágában.

Péntek délután a prágai O2-Arénában elrajtolt az az esemény, amit még tavaly ötleteltek ki, a Laver Cup. A golfozók Ryder-kupájának mintájára most már a teniszben is összecsap Európa a Világ ellen, ebben a sportágban azonban minden esztendőben, nem kétévente. Az egyéni program során minden egyes szett tie-breakben ért véget. Még a horvát Marin Cilic és az amerikai Frances Tiafoe összecsapása nyitotta meg ezt az új versenyt, és nyert két játszmában a 2014-es US Open-bajnok. Dominic Thiem aztán 2-0-ás vezetéshez juttatta Európát, miután döntőszett champions-tie-breakben győzte le Tiafoe honfitársát, John Isnert. Az utolsó egyes meccsen aztán következtek a jövő lehetséges sztárjai, Alexander Zverev Denis Shapovalov ellen, ebben a párosításban is Európa diadalmaskodott.

A napot végül egy páros mérkőzés zárta, amin pályára lépett a világelső, Rafael Nadal is. Az abszolút hazai pályán szereplő cseh Tomas Berdych volt a partnere. Az Öreg Kontinens előnyét azonban nem tudták növelni, Jack Socknak és Nick Kyriosnak hála a Világ csapata szépített, champions-tie-breakben.

Eredmények

M. Cilic – F. Tiafoe 7/6(3) 7/6(0)

D. Thiem – J. Isner 6/7(15) 7/6(2) 10-7

A. Zverev – D. Shapovalov 7/6(5) 7/6(3)

N. Kyrgios/J. Sock  – R. Nadal/T. Berdych 6/3 6/7(7) 10-7

A párharc állása a játéknap után: Európa 3-1 Világ

Szombaton újabb négy meccsel folytatódik a Laver Cup, egyéniben újra pályán lesz Nadal, de bemutatkozik ezen a versenyen Roger Federer is. A nap fénypontja azonban egyértelműen a páros meccs lesz, hiszen a két teniszlegenda Európa képviseletében egy duóban fog játszani, először a tenisztörténelem során. A gigászi páros ellenfelei Sam Querrey és Jack Sock lesznek.

A kiemelt kép forrása: sportskeeda.com

A hozzászólások le vannak zárva.