ATP: Ennek most jött el az ideje, két új bajnok a fedélzeten!

Két ATP torna zajlott múlt héten, két új bajnok született. Metzben és Szentpéterváron is olyan teniszező nyert tornát, akinek még nem jutott ki az ilyen sikerből.  

Gojowczyk Metzben szerezte meg pályafutása első ATP tornagyőzelmét
Kép forrása: dhnet.be

Metz volt az egyik helyszín és hát olyan gyorsasággal hullottak a top favoritok a francia városban, mint amikor Usain Bolt egykoron világcsúcsokat futott. David Goffin, a hazai Lucas Pouille és Gilles Müller hamar kiesett, de azért a franciák így sem panaszkodhattak, hiszen Benoit Paire menetelése egészen a döntőig tartott. Ekkor azonban jött az egész héten meglepően remek formát kifogó Peter Gojowczyk, aki a metzi publikum legnagyobb bánatára két szettben elpáholta Pairet. Az első szettben még szoros küzdelem folyt a két játékos között, de a német 5-5 után végleg állva hagyta vetélytársát, akinek a második szettben már csak két játékot engedélyezett. Gojowczyk tornagyőzelme parádés, hiszen ezen a tornán a kvaliból küzdötte el magát egészen idáig, ráadásul csak első mérkőzésén veszített szettet.

Dzumhur az 1. és 3. kiemeltet is legyőzte a szentpétervári diadal érdekében
Kép forrása: atpworldtour.com

Szentpéterváron az első két kiemelt egészen sokáig bírta, de közel sem a legvégéig. Roberto Bautista Agut formája jó alapnak tűnt egy tornagyőzelemre, azonban Fabio Fognini elleni elődöntőjét a második szett rövidítésében nem bírta lezárni, ennek meglett a böjtje. Jo-Wilfried Tsonga pedig a negyeddöntőben búcsúzott, akkor még nem tudhatta hogy a végső győztes Damir Dzumhurtól kap ki. A fináléban pedig miután a bosnyák teniszező levetkőzte feszültségét, szetthátrányból fordított a nála jóval rutinosabb Fognini ellen és pályafutása első ATP tornagyőzelmét szerezte meg 7 Challenger és 5 ITF diadalt követően.

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

 

A hozzászólások le vannak zárva.