ATP: David Goffin és Denis Istomin a múlt hét bajnokai

Kínában folytatódott előző héten az ATP World Tour. Olyas valakik lettek a végső bajnokok, akik éveket vártak ezekre a tornagyőzelmekre.

Shenzhen

Bajnok: David Goffin

A belga teniszező már nagyon régóta ott kopogtat a top 10 kapujában. Stabil alapvonal-játékos, stabil teljesítménnyel, de nem sok tornagyőzelem jutott még neki, szám szerint kettő, 2009 óta tartó karrierje során. Ebben az évben pedig két döntőben is részt vett, de Szófiában (250) és Rotterdamban (500) is kikapott. Az év második felére azonban elérkezett a várva várt siker. David Goffin (2.) legnagyobb kihívója Alexander Zverev (1.) lehetett volna, de a német tehetség csak egy fordulót ment, s rajta kívül is számos kiemelt szedhette a sátorfáját a vártnál korábban. A belga azonban tudta érvényesíteni a papírformát, és csak egy szettet elveszítve jutott be a döntőbe, ahol az ukrán Alex Dolgopolov (5.) várt rá.

Goffin magabiztosan nyerte meg az első játszmát, majd a második tie-breakjében annak ellenére volt két pontra a végső sikertől, hogy abban a szettben 5/1-re is vezetett Dolgopolov. Az ukrán egyenlítése azonban nem volt rossz hatással a belga teljesítményére. Goffin a döntőszettre újra elő tudott rukkolni olyan teljesítménnyel, mellyel az első játékrészt nyerte meg (végeredmény: 6/4 6/7(5) 6/3). A Davis Kupa döntőbe jutás után tehát karrierje harmadik tornagyőzelmének örvendhetett, s a 2014-es Kitzbühel-i diadala óta mondhatta el először magáról, hogy valahol bajnok lett. Sikerével bejelentkezett az év végi londoni VB-re való kvalifikációra is. Ezen a héten a tokiói 500-as tornán láthatjuk majd.

Chengdu

Bajnok: Denis Istomin

Ezen a tornán sem gyűlt össze olyan gyenge mezőny, mint amilyen maradt a végjátékra. Az első négy kiemelt egyike sem nyert azonban mérkőzést. Dominic Thiem (1.), Albert Ramos-Vinolas (2.) és az orosz tenisz üdvöskéi, a címvédő Karen Khachanov (3.) és Andrey Rublev (4.) sem. A 2016-os bajnokot az üzbég Denis Istomin búcsúztatta az alsó ágon és menetelt egészen a döntőig, míg a felső ágon a ciprusi Marcos Baghdatis emelkedett ki a hektikus mezőnyből. A rutinos teniszezők döntője sajnos azonban egy sérülés miatt nem tartott sokáig. Istomin 3/2-re vezetett az első szettben, mikor ellenfele labdamenet közben elesett és megsérült a háta. Az Australian Open 2006-os döntőse feladta a mérkőzést. Az üzbég teniszező, aki idén Melbourne-ben Novak Djokovicot győzte le a második fordulóban, a 2015-ös Nottinghami torna (füvön) óta először nyert versenyt az ATP World Touron.

A kiemelt kép forrása: timesofindia.indiantimes.com

A hozzászólások le vannak zárva.