Könnyed Federer siker Shanghai-ban

2017. október 15.
by cort

Megjósolhatatlannak indult, sima mérkőzést hozott Roger Federer és Rafael Nadal 38. összecsapása. A svájci mellett szolt, hogy az idei évben háromszor is legyőzte spanyol riválisát, míg Nadal mellett az utóbbi hetekben mutatott fantasztikus forma szólt.

Federer kezdte jobban a mérkőzést, már az első játékban elvette a 16 mérkőzés óta veretlen Nadal adogatását, ami elegendőnek bizonyult a szett megnyeréséhez. Federer hozta a Del Potro elleni mérkőzés hajrájában mutatott rendkívül gyors és pontos teniszt, amire nem volt válasza a tőle megszokottól többet hibázó Nadalnak. A folytatásban is Federer uralta a játékot, a szervái mögött továbbra is érinthetetlen volt (a mérkőzés folyamán egyetlen breaklabdával sem kellett szembenéznie, ami Nadal ellen különösen nagy bravúr), míg kétszer is lebreakelte Nadalt, aki 72 perc után gratulálhatott Federer 94. tornagyőzelméhez.

A két klasszis 38. összecsapásán – kis túlzással – Federer esélyt sem adott Nadalnak, de az interjúszobában mégsem lehetett elmenni Nadal térdkötése, és esetleges sérülése mellett. “Erről most nem szeretnék beszélni, egy elvesztett döntő után nem a legmegfelelőbb alkalom.” Nadal arra a kérdésre, hogy az előre tervezett bázeli, illetve párizsi tornán is pályára lép-e, kitérő választ adott, így nem kizárt, hogy a spanyol világelső már csak a londoni ATP World Tour Finals-on lép ismét pályára.

R. Federer (svájci, 2.) – R. Nadal (spanyol, 1.) 6-4 6-3

A mérkőzéslabda:

A hozzászólások le vannak zárva.