WTA Finals: Kisorsolták a csoportokat

Talán sosem volt ennyire kiegyenlített a mezőny, és megjósolhatatlan a végső győztes kiléte, mint az idei WTA Finals előtt.

A holnap kezdődő, szingapúri WTA világbajnokság hűen tükrözi a női tenisz 2017-es évét. A folyamatos kiszámíthatatlanság, a hétről hétre változó formák, a meglepő győzelmek és vereségek mindig is részei voltak a női tenisznek, de az idei év talán még ennél is érdekesebb, a női teniszt kevésbé kedvelők szerint idegesítőbb volt.

Jó példa erre Kristina Mladenovic, aki az év közepén még bőven tagja volt a szingapúri tornáért versenyfutásban résztvevő legjobbaknak, most pedig egy tíz mérkőzés óta tartó vereség sorozatot képtelen maga mögött tudni, vagy éppen Babos Tímea, aki volt hogy hosszú heteken keresztül már az első körben búcsúzott egy tornától, majd a következő néhány versenyen szárnyalt. De aki csak az élmezőnyt, és az ott történteket követte figyelemmel, az is biztos gyakran kapkodta a fejét, hogy micsoda helycserék voltak a világranglista élmezőnyében, és hogy idén öt hölgy is hosszabb-rövidebb ideig átvette a vezetést a világranglista élén. A most leírtak alapján úgy gondolom, hogy kár is lenne az esélyeket latolgatni, nézzük inkább a csoportokat.

A vörös csoportban kapott helyet a jelenlegi világelső Simona Halep, a pekingi és wuhani duplával rendkívül jól hajrázó Caroline Garcia, az idei évben öt tornagyőzelemmel álló Elina Svitolina, illetve a hét WTA döntőből egyet megnyerő Caroline Wozniacki.

A fehér csoportba sorsolták az idei wimbledoni győztes, és néhány hete még világelső Garbine Muguruzát, a Roland Garros-győztes Jelena Ostapenkot, valamint két korábbi világelsőt, a cseh Karolina Pliskovát, és az amerikai Venus Williams-t.

A viadal holnap délelőtt, Karolina Pliskova és Venus Williams mérkőzésével veszi kezdetét.

A hozzászólások le vannak zárva.