WTA Finals: Karolina Pliskova az első továbbjutó

Venus Williams és Garbine Muguruza ellen aratott sima győzelmével Karolina Pliskova jutott elsőként a szingapúri WTA Finals elődöntőjébe.

A csoport vasárnapi körében Karolina Pliskova és Garbine Muguruza is két szettben nyert Venus Williams illetve Jelena Ostapenko ellen, így várható volt, hogy a mai mérkőzések után már meglesz a csoport első továbbjutója, illetve búcsúzója is.
A nap első mérkőzésén a rutin és a fiatalság feszült egymásnak, és egy rendkívül izgalmas és fordulatos összecsapáson, 3 óra 13 perc alatt Venus Williams hagyhatta el győztesen a pályát, ezzel életben tartva továbbjutási esélyeit. Az idei Roland Garros-győztes 20 éves lett lány a mérkőzés egyes szakaszaiban hiába játszott fantasztikusan, a döntő pillanatokban ezúttal megremegett a keze, így az utolsó forduló összecsapásaitól függetlenül már biztosan búcsúzik a viadaltól.
Karolina Pliskova és Gabrine Muguruza összecsapásán két idei világelső találkozott, és az első mérkőzés eredménye alapján már tudni lehetett, hogy a cseh hölgy győzelme esetén már biztos továbbjutó. Nos, Pliskova semmit sem bízott a véletlenre, szinte leütötte a pályáról a wimbledoni bajnoknőt, aki képtelen volt fogást találni a rendkívül jó napot kifogó Pliskován, aki bő egy óra alatt 6-2 6-2 arányban nyerte az összecsapást.
Az utolsó csoportkörben Pliskova – Ostapenko, illetve Williams – Muguruza mérkőzéseket rendeznek, így az utóbbi két hölgy egymás ellen döntheti el, hogy ki követi Karolina Pliskovát az elődöntőbe.

A hozzászólások le vannak zárva.