Venus Williams és Caroline Wozniacki döntőzik Szingapúrban

2017. október 28.
by cort

Az idei évben még tornagyőzelem nélkül álló Venus Williams, és az idén hét tornadöntőből hatot elbukó Caroline Wozniacki jutott a szingapúri WTA Finals holnapi fináléjába.

Elsőként a dán Caroline Wozniacki biztosította a helyét a holnapi fináléban, aki két szettben győzött az év végi világelsőségre (is) hajtó Karolina Pliskova ellen. A két teljesen ellentétes stílusban teniszező hölgy az első szettben mindent megmutatott a női tenisz szépségéből, a látványos labdamenetek mellett nem volt hiány az izgalmakból sem. Wozniacki a rövidítésben hatodik játszmalabdáját tudta kihasználni, míg cseh ellenfele ugyanennyiből egyet sem tudott pontra váltani. A második felvonás derekáig a fogadó játékosok akarata érvényesült, sorra nyerték el ellenfeleik adogatásait, 4-3 után azonban Pliskova ismét hibázott, és Wozniackinak már nem okozott kiszerválnia a meccset.

C. Wozniacki (dán) – K. Pliskova (cseh) 7-6(9) 6-3

A nap második elődöntőjében ismét egy Caroline lépett pályára. A WTA Finals-ra utolsónak kvalifikáló Caroline Garcia az idei évben szárnyaló, és fantasztikusan teniszező 37 éves Venus Williams-szel találkozott. A 2 óra 32 percig tartó összecsapás első felvonását rövidítésben még a fiatal francia nyerte, de utána beindult az amerikai. Előbb 42 perc alatt simán, 6-2 arányban hozta a második szettet, majd szinte percre pontosan ennyi idő alatt, 4-3 után breakelve, majd a saját adogatójátékát 0-40-ről hozva 6-3-ra a döntő játszmát.

V. Williams (amerikai) – C. Garcia (francia) 6-7 6-2 6-3

A két döntős eddigi hét összecsapását az amerikai nyerte, így talán ezzel a minimális előnnyel ő lehet a holnapi mérkőzés esélyese, és 2008 után második alkalommal nyerheti meg az évadzáró WTA világbajnokságot.

A hozzászólások le vannak zárva.