Caroline Wozniacki nyerte a szingapúri WTA Finals-t

2017. október 29.
by cort

A dán Caroline Wozniacki győzelmével zárult az évadzáró WTA Finals, miután a döntőben 6-4 6-4 arányban győzött az amerikai Venus Williams ellen.

Idei 60. győzelme egyben karrierje legnagyobb sikerét is hozta a volt világelső Caroline Wozniackinak. A dán szépség a döntőt megelőzően 0-7-tel állt Venus-szal szemben, de az idei (és különösen a szingapúri tornán mutatott) játéka sejteni engedte, hogy megtörhet a negatív széria. Az első játszma igazi adok-kapok volt, Wozniacki kétszer is break előnybe került, de az amerikai mindkét alkalommal azonnal egyenlíteni tudott. A harmadik Wozniacki break már a játszma megnyerését jelentett a dán hölgynek.

A folytatás aztán rendkívül egyoldalú lett, Wozniacki villámgyorsan 5-0-ás előnyre tett szert (a mérkőzés ezen szakaszában nem csak a tőle megszokott védekező teniszt hozta szinte hibátlanul, de sorra szórta a hihetetlen nyerő ütéseket is), és már fél kézzel a trófeát szorongatta, amikor Venus hihetetlen játékkal magára talált, és 5-4 után az egyenlítésért adogathatott, de csakúgy mint az első felvonásban ismét elbukta az adogatását, és a mérkőzést is.

Wozniacki idei nyolcadik döntőjében második tornagyőzelmét aratta, és a világranglistán az év eleji 19. helyről a 3. pozícióba ugrott előre (tavaly nyáron közel állt ahhoz, hogy kicsússzon a top 100-ból is).

Képek forrása: AFP, twitter.com\wtatennis

A hozzászólások le vannak zárva.