Del Potro egy lépésre a londoni világbajnokságtól

2017. november 3.
by cort

Egy hely még kiadó a másfél hét múlva kezdődő ATP World Tour Finals-ra, és akár már ma eldőlhet, ki utazik a még versenyben lévő négy játékos közül.

A legegyszerűbb forgatókönyv, ha Del Potro nyer Isner ellen, ekkor 2775 ponttal megelőzi a 2615 ponttal álló Carreno Bustát, és behozhatatlan előnyre tesz szert a két amerikaival szemben.

Isnernek szintén a saját kezében van a sorsa. A londoni világbajnokságért előbb búcsúztatnia kell Del Potrot, majd a döntőért Nadalt, és ha már ott van, és esetleg a másik ágon Sock jut a fináléba, akkor legyőzni a gyors kezű amerikait. Amennyiben Isner döntőt játszik, és a háló túloldalán nem Sock áll, úgy szintén Isner a nyolcadik világbajnoki résztvevő.

A legnehezebb helyzetben Jack Sock van. Neki először drukkolnia kell a honfitársnak, hogy legyőzze Del Potrot, majd Verdascon, Cilic-en és minden bizonnyal Nadalon keresztül megnyeri a tornát.

A jelenleg nyolcadik Carreno Busta sincs lehetetlen helyzetben. Ha ma Isner nyer, és a honfitárs Nadal megnyeri a tornát, akkor a spanyol utazik Londonba.

Update: Némileg kacifántossá teszi a történetet, hogy időközben Rafael Nadal visszalépett a tornától

A hozzászólások le vannak zárva.