ATP World Tour Finals: A sorsolás Nadalnak kedvezett

Kisorsolták a vasárnap kezdődő ATP World Tour Finals csoportjait, és ahogy az lenni szokott, az egyik csoport papíron valamivel erősebbnek tűnik.

Pete Sampras csoport

Ide került a világelső Rafael Nadal, az osztrák Dominic Thiem, a bolgár Grigor Dimitrov és a belga David Goffin. A spanyol salakkirály idei eredményei miatt (is) kiemelkedik ebből a kvartettből, csoportellenfelei ellen kivétel nélkül pozitív mérleggel bír, az egyetlen ellenfele a saját térde lehet. Nadal a napokban már Londonban edzett, de nem volt minden rendben a spanyol játékos mozgásával. Ha minden igaz Nadal szombaton dönti el, hogy valóban rajthoz áll-e Londonban. A másik három játékos közül talán a bolgár tűnik a legesélyesebbnek a második helyre, aki az utóbbi néhány hétben döntőt játszott Stockholmban, valamint három szoros szettben kapott ki Rafael Nadaltól Shanghai-ban és Pekingben, de meglepetést okozhat a belga Goffin is, aki október elején két tornagyőzelemmel hangolt Londonra. És mi van Dominic Thiemmel? Nos, a világranglista negyedik osztrákot nem szeretnénk leírni, de mivel a londoni tornát nem salakon játsszák…

Boris Becker csoport

Roger Federer, Alexander Zverev, Marin Cilic, Jack Sock. A svájci fenomén továbbjutásához nem férhet kétség, még akkor sem, ha igazi “keménykötésű” srácokkal kell megmérkőznie. Cilic nem okozott neki gondot a wimbledoni fináléban, ahogy az amerikait is két játszmában verte Indian Wells-ben, de a fiatal német elkapta a montreali döntőben, akárcsak tavaly Halléban. Ha Federer háta nem szol bele, akkor a rendkívül gyors londoni pálya alighanem a svájcinak fog kedvezni. A másik továbbjutó kiléte megjósolhatatlan, de a játékosok játékstílusa miatt mindenképpen élvezetes mérkőzések elé nézünk.

Kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.