Andre Agassi: Nadal jobban megérdemli, hogy a legnagyobbnak nevezzék

2017. november 14.
by cort

Andre Agassi szerint Rafael Nadal elleni negatív mérlege miatt Roger Federer nem nevezhető minden idők legnagyobb teniszezőjének.

A jelenleg Novak Djokovic-ot edző, nyolcszoros Grand Slam-győztes amerikai alighanem darázsfészekbe nyúlt ezzel a kijelentésével, hiszen rajta kívül (és természetesen a Rafa szimpatizánsokon kívül) már jóformán az egész teniszvilág úgy gondolja, hogy a svájci minden idők legnagyobb játékosa.
Az amerikai a két játékos egyoldalú mérlege miatt gondolja úgy, hogy “Egy játékos nem tekinthető a valaha volt legjobbnak, ha ilyen mérleggel áll az egyik legnagyobb riválisával szemben.”
“A választásom tisztán önkényes” – tette hozzá. “Én ugyanolyan könnyen megvédhetem az ellenkező szemléletet, és bizonyítom, hogy Federer a legjobb. A vitának nincs racionális alapja, mindig oda jutnánk, és ha…”
Bár az amerikai Nadal mellett tette le a voksát, Agassi gyorsan dicsérte a 36 éves svájci nagyszerű pályafutását. “Federer egyedülálló. Mindenben: nagyságában, pontosságában, könnyedségében. A teniszt senki nem játssza úgy, ahogy ő. Nem kérdés, hogy Federer örökre egyet fog jelenteni a tenisszel.”

Kép forrása: skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.