Nitto ATP Finals: Sock is behúzta az első győzelmét

2017. november 14.
by cort

Az amerikai Jack Sock szetthátrányból fordítva, három játszmában győzött a horvát Marin Cilic ellen.

Kedd délután a Boris Becker csoport küzdelmeivel folytatódtak a Nitto ATP Finals küzdelmei. A délutáni programban az egyaránt vereséggel rajtoló Jack Sock és Marin Cilic lépett pályára, a tét pedig nem volt kicsi, a mérkőzés vesztesének nem sok esélye marad a továbbjutásra.
A két és fél órás összecsapást a horvát kezdte jobban, bár csak néhány labdameneten múlt a játszma a US Open korábbi bajnokának javára. A folytatásban Sock begyújtotta a rakétákat, míg Cilic rendkívül bosszantó hibák sokaságát követte el, így egy sima 6-2-vel fordultak a döntő felvonásra. A harmadik szettben ismét Cilic kezdett jobban, meggyőző játékkal 3-0-ás előnyre tett szert, de Sock gyorsan egyenlíteni tudott. A mérkőzés ezen szakaszában néhány szenzációs labdamenetet láthattunk, és a 6-6 utáni rövidítés is méltó volt egy ilyen meccs lezárásának. Cilic 4-2-re meglépett, de az addig tökéletes adogatásai most nem jöttek. Sock öt labdamenetet nyerve hozta a mérkőzést, aki ezzel életben tartotta továbbjutási esélyeit, míg Cilic az évvégi ATP Finals-on nyolcadik mérkőzésén hetedik vereségét könyvelhette el.

J. Sock (amerikai) – M. Cilic (horvát) 5-7 6-2 7-6

Sock az utolso körben a fiatal Alexander Zverevvel, Cilic pedig a torna első számú esélyesével, a svájci Roger Federerrel találkozik.

A hozzászólások le vannak zárva.