Nitto ATP Finals: Egy tétmeccs és egy ál-tétmeccs lesz csütörtökön

Utolsó fordulójához fog érkezni a „Boris Becker-csoport”.

Nem a matematikáé lesz a főszerep az évadzáró ATP Finals csütörtöki játéknapján. Pontosan úgy jött ki a lépés a „Boris Becker-csoportban”, hogy a harmadik, egyben utolsó fordulóban a már biztos továbbjutó a már biztos kiesővel fog megmérkőzni. Ez lesz Roger Federer (2.) és Marin Cilic (5.) összecsapása, ahol a svájcinak a 100 százalékos mérleg megőrzése, a horvátnak meg talán egy remek tréning lehet a legfőbb cél.

A forduló másik meccsén ennél jóval komolyabb lesz a tét majd Jack Sock (8.) és Alexander Zverev (3.) között. Két közös dolog van a két teniszezőben, ami ezt a játékhetet illeti: megverték Cilic-et és kikaptak Federer-től. A helyzet tehát egyértelmű, mindkettőjüknek 1-1 a mérlege a csoportban, így ezen a találkozón aki nyer, az tovább is jut az elődöntőbe. A német és az amerikai érdekes összecsapás elé nézhet, hiszen nem sokszor találkoztak egymással. Mindösszesen kétszer és mind a két meccs 2016-ban volt, s igazából az tartogatja magában a pikantériát, hogy az egymás elleni mérlegük 1-1-re áll. Az első találkozót még Zverev nyerte a pekingi 500-ason 6/4 6/2-re, majd ezért vágott vissza Sock a stockholmi 250-es torna elődöntőjében, viszont az az eredmény jóval szorosabb lett: 6/7(4) 7/6(4) 6/4.

Mind a ketten szeretik nagy szerváikra alapozni a labdameneteiket, ez az attitűd pedig az O2-Aréna gyors borításán kedvező lehet a felek számára, ennél fogva az sem kizárható, hogy a győzelemről nüánszok dönthetnek majd.

A kiemelt kép forrása: skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.