Denis Shapovalov: Federer meglepett Bázelben

2017. november 16.
by cort

Nyár elején még kevesen, nyár végére alighanem minden teniszrajongó megtanulta Denis Shapovalov nevét. A fiatal kanadai gyorsan berobbant a teniszvilágba, és ma már a jövő legnagyobb ígéretei között tartják számon.

Így van ezzel Roger Federer is, aki néhány napja Alexander Zverev és Nick Kyrgios mellett Denis Shapovalovot nevezte meg, mint a jövő lehetséges három legnagyobb játékosának, akik Nadal, Murray, és Djokovic nyomdokaiba léphetnek. Shapovalov pár hete már összefutott a svájci játékossal, ami csak tovább növelte a példakép iránti tiszteletet.

“Néhány hete Bázelben, Roger éppen indult valahova, de kiszállt az autóból, és odajött hozzánk, és beszédbe elegyedett velünk. Körülbelül 5-10 percet beszélt velem és a csapatommal. Egyszer csak arra gondoltam, álljunk meg egy szóra. Miért szakította meg az útját, és állt le velünk beszélgetni, és adni néhány tanácsot? Mi folyik itt? Úgy nőttel fel, hogy őt néztem a tévében. Ő a legnagyobb példaképem. Fantasztikus volt életben is megtapasztalni, hogy milyen nagyszerű ember.”

Bár a fiatal kanadai élete alig fél év alatt gyökeresen megváltozott, továbbra is próbál két lábbal a földön állni. “Az életem megváltozott. Akármerre megyek, az emberek autogramokat, közös fotókat szeretnének velem, de azért én próbálok a barátaimmal lenni, videojátékozni, és néha a 18 évesek életét élni.”

Kép forrása: bolamarela.pt

A hozzászólások le vannak zárva.