Nitto ATP Finals: Hibátlan marad Grigor Dimitrov?

2017. november 19.
by cort

Három játszmában jutott karrierje legnagyobb sikerének kapujába Grigor Dimitrov.

A hatodik helyen kiemelt bolgár a londoni tornára utolsó pillanatban repülőjegyet váltó Jack Sock ellen lépett pályára, és egy változatos mérkőzésen 4-6 6-0 6-3 arányban győzedelmeskedett.

A mérkőzést Dimitrov kezdte jobban, gyorsan 3-0-ás előnyre tett szert, de az amerikai magára talált, nagyon sült a keze, és nagyszerű játékkal fordítani tudott. A szettel együtt Sock játéka is gyorsan a múlté lett, az előny birtokában látványosan visszaesett a játéka, a bolgár pedig ezt kihasználva villámgyorsan lenullázta az amerikait. Az 50 perces döntő játszmára Sock ismét magára talált, sokáig megjósolhatatlan volt a meccs kimenetele. Az egész tornán jól teniszező Dimitrov 4-3 után elvette ellenfele adogatását, majd két breaklabdát hárítva, negyedik mérkőzéslabdáját kihasználva jutott a mai döntőbe.

Dimitrov a fináléban a Federert búcsúztató David Goffin-nel találkozik. A két játékos néhány napja már összejutott az O2 arénában, akkor a belga jókora verést kapott, de talán a svájci fenomén elleni győzelem kellően feltüzeli, és egy igazán látványos mérkőzést láthatunk.

Kép forrása: twitter.com/skysportstennis

A hozzászólások le vannak zárva.