Radek Stepanek Novak Djokovic új edzője – HIVATALOS

2017. november 30.
by DGM96

Minden, ami hetekkel ezelőtt pletykák tárgya volt, most már puszta tény. Az idén visszavonult cseh lesz az edzője a volt világelsőnek.

A szerb teniszező mindezt élő bejelentkezésén jelentette be Instagram-fiókján csütörtök este. A 38 esztendős Stepanek jó ismerőse a Djokovicnak, néhány alkalommal a teniszpályán egy párost alkottak, még a 2007-es US Openen is.

A cseh sportember 21 éves karriert tudhat maga mögött, mialatt 2012-ben és 2013-ban is megnyerte hazájával a Davis Kupát. Egyéni karrierje csúcsát 2006 nyarán érte el, mikor a világranglista 8. helyén állt. Párosban megnyerte az Australian Opent (2012) és a US Opent is (2013), de ebben a szakágban egyébként teljesítette a ‘semi final-Slamet’, azaz mind a négy nagy tornán eljutott legalább az elődöntőig.

A 12-szeres Grand Slam-bajnok Djokovic ebben az évben önmagához képest nagyon gyengén teljesített, magánéleti és egészségügyi problémái miatt. Tavasszal megvált egykoron notóriusnak számító stábjától, Marian Vajdával az élen és a nagy tornák erejéig Andre Agassival kezdett el együtt dolgozni. A feladással elveszített Wimbledoni negyeddöntőt követően könyöksérülésre hivatkozva azonban befejezte 2017-es szezonját.

A Stepanekkel való megállapodás az ATP-tornákra szól, míg a Grand Slameken továbbra is az amerikai élő legenda támogatja majd a délszláv teniszezőt, aki 2018-at a világranglista 12. helyezettjeként kezdi el. Legközelebb még ennek a naptári évnek a legvégén, az Abu Dzhabiban megrendezendő Mubadala Tennis World Championship bemutató tornán láthatjuk játszani.

A kiemelt kép forrása: sport.lidovky.cz

A hozzászólások le vannak zárva.