Sok a kérdőjel Stanislas Wawrinka szezonkezdetét illetően

2017. december 2.
by cort

Továbbra is kérdéses a háromszoros Grand Slam-győztes Melbourne-i indulása.

Stan Wawrinka, csakúgy mint Andy Murray és Novak Djokovic, a wimbledoni tornát követően sérülés miatt kihagyta az idei év hátralevő részét. A svájci játékos térde már a 2016-os US Open óta kínozta, így idén nyáron a műtét mellett döntött. A lábadozás már a célegyenesébe fordult, de úgy tűnik, Wawrinka pályára lépése az előre tervezettől néhány hetet csúszhat (A december végén megrendezésre kerülő, tét nélküli Mubadala World Tennis Championshipen minden bizonnyal azért pályára lép).
“Már egyre jobban vagyok, de még közel sem vagyok 100 százalékos állapotban. Keményen dolgozok. Minden a jó irányba halad, a terv, hogy ott legyek az Australian Openen.”
Ha a sérülés nem is lett volna elég a svájcinak, Magnus Norman sikeres négy év után családi okokra hivatkozva búcsút mondott Wawrinkának. A svájci óriási csalódásnak élte meg a svéd távozását, akinek köszönhetően 12 ATP tornagyőzelmet, köztük 3 Grand Slam trófeát sikerült begyűjtenie. “Norman távozása nagyon megviselt. Sokkolt. A legnehezebb pillanatokban mindig számítanod kell a legközelebbi barátokra. Nagyon meglepett, hogy így döntött.” Bár a 32 éves svájci jelenleg edző nélkül készül, néhány hete egy interjúban elképzelhetőnek tartotta, hogy Sampra és Federer korábbi edzőjével, Paul Annacone-nal vág neki a következő évnek.

Kép forrása: smh.com.au

A hozzászólások le vannak zárva.