Rafa Nadal: Kockázatos amit Federer csinált

2017. december 9.
by cort

Az idei év kétség kívül két névről szólt. A ranglista vezető Rafael Nadalról, illetve a világranglista második Roger Federerről. A két játékos különböző utakat járt be, és a napokban Rafael Nadal lenyilatkozta, hogy biztosan nem fogja követni a svájci példáját, és 2018-ban is az ideihez hasonló menetrend szerint szeretné végigjátszani az évet.

A svájci játékos a hosszú kihagyás után egy, a tőle megszokottól eltérő menetrendet követve, mindössze 12 tornán indult (52-5), miközben teljes egészében kihagyta a 2017-es salakpályás szezont. Ezzel szemben a világelső spanyol 18 tornán, és 77 mérkőzésen lépett pályára, igaz, könnyebb sérülés miatt két alkalommal sem tudta befejezni a tornát.

“Rogernek fantasztikus éve volt. Nagyon nehéz az, amit végigvitt. Annyira kevés játékkal, és folyamatosan nyerni, amikor ismét pályára lépsz, nagy kockázat. Ha jól megy, akkor úgy tűnik, hogy ez a megfelelő, ez a jó, de igazából nagyon nehéz összehozni ezt a szériát. Lehet, ha ismét megpróbálja, nem jönnek úgy a sikerek, mint az idei évben. Én 31 éves vagyok, ő 36. Neki megvan a saját karrierje, és nekem is az enyém. Én abban hiszek, ami a legjobb nekem, és mindig segítséget kérek az orvosoktól, edzőktől, és a csapatommal együtt meghozzuk azt a döntést, ami a testemnek, és a karrieremnek is a lehető legjobb.”

Kép forrása: usatoday.com

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.