Garbine Muguruza és Rafael Nadal az idei világbajnokok

2017. december 10.
by cort

A Nemzetközi Tenisz Szövetség a napokban bejelentette, hogy a spanyol duót, Rafael Nadalt és Garbine Muguruzát választották az ITF 2017-es világbajnokainak.

A tízszeres Roland Garros-győztes Nadal 2008 és 2010 után harmadik alkalommal, Muguruza pedig először kapta meg az elismerést. Ez az első alkalom, hogy Pete Sampras és Lindsay Davenport 1998-as győzelme után mindkét világbajnokot ugyanazon országbeli játékos adja.

Hogy is van ez? Nem Caroline Wozniacki és Grigor Dimitrov nyerte az idei világbajnokságot? Nem. A WTA Finals és az ATP Finals nem csak Magyarországon, de világszerte úgy került be a köztudatba (tévesen), mint az évzáró világbajnokság. Nem gond, nekünk akkor is ők maradnak a világbajnokok, de akkor mi is ez az ITF világbajnoki cím? A Nemzetközi Tenisz Szövetség egy szubjektív díja, amit az adott évben elért eredmények alapján ítélnek oda a játékosoknak, kihangsúlyozva a Grand Slam tornákon elért eredményeket, így fordulhatott elő, hogy a hölgyeknél, wimbledoni győzelmével Gabrine Muguruza kapta az elismerést a világelső Simona Halep helyett.

Kép forrása: iol.co.za

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.