Roger Federer a jövő évről, és a visszavonulásról

2017. december 12.
by cort

Roger Federer Dubai-ban készül karrierje 21. profi szezonjára. A világranglista második svájci többek között a 17 éves kanadai ígérettel, Felix Auger Aliassime-mel hangol a 2018-as esztendőre. Federer a napokban a svájci SRF Sportnak adott interjút.

“Nem valószínű, hogy jövőre ugyanazokat a dolgokat élem majd át, mint 2017-ben, de az utóbbi években többször is sikerült meglepnem magam, így remélem ismét lesznek emlékezetes pillanataim. Ez egy óriási év volt, talán a kedvencem. Ha 2018 csak fele ennyire lesz sikerem, már akkor is boldog leszek.” – nyilatkozta Federer, akinek a sérülésből visszatérő játékosok miatt alighanem nehezebb éve lesz, mint az idei. “Kíváncsian várom Djokovic, Murray, Wawrinka, Nishikori és Raonic visszatérését. Ez mindenre hatással lesz. Egyikőjük biztosan hamar megerősödik, és formába lendül, szóval így bejöhet még egy vereség, és máris egy-két versennyel kevesebbet nyer az ember.”
A jövő évi menetrendjével és a további terveivel kapcsolatban is egyértelműen fogalmazott. “Az Australian Open, Wimbledon és a US Open a legfontosabb, a többi torna csak akkor jöhet szoba, ha száz százalékos vagyok. Szeretnék még sokáig játszani, remélhetőleg még pár év van bennem. Kétlem, hogy ez még további tíz év lesz.”
Kép forrása: spox.com

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.