ATP beharangozó: Pune

Az átköltöztetett indiai tornán vesz részt Fucsovics Márton is, viszont az élmezőnyből is van egy-két érdekes név.

Az 550 ezer dollár összdíjazású ATP 250-es torna 1996-os debütálása óta most költözött először. Chennai-ból Pune-ba, India délkeleti partvidékéről a nyugati partvidékére tette át idén székhelyét. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a spanyol Roberto Bautista-Agut (3.) ne próbálkozna meg a címvédéssel. Rajta kívül még a 2009 és 2010-es bajnok Marin Cilic-csel (1.) és a tavalyi US Open-döntős Kevin Andersonnal (2.) érdemes még számolni. Na, meg persze ott van a főtáblán Fucsovics Márton is, aki hétfőn már tovább is jutott az első fordulóból.

Cilic és Bautista-Agut könnyedén kitűzheti minimális elvárásnak az elődöntős szereplést, ugyanis nem várhat rájuk nehéz ellenfél a legjobb 4-ig, ahol éppen egymás ellen mérkőzhetnének meg a fináléba jutásért. A horvát az indiai Ramanathannal kezd, a negyeddöntőben pedig a kiemelés alapján a francia Pierre-Hugues Herbert-rel (8.) kellene találkoznia. Bautista-Agutnak már érdekesebb lehet a rajt, hiszen a szintén francia Gilles Simonnal találkozik, ám ha azt a meccset letudja, könnyebb lehet a folytatás, mert a cseh Jiri Vesely (6.) kikapott az első fordulóban és garantáltan selejtezős ellenfelet kaphat egy esetleges negyeddöntőben.

A tábla alsó ágán találhatjuk Fucsovics Marcit, aki a sikeres első kör után rögtön az erőnyerő Benoit Paire-rel (4.) mérkőzik meg. Ebben a negyedben találhatjuk a holland Robin Haasét (5.) is. Kevin Anderson pedig a kiemelési rendszer alapján a kazah Mikhail Kukushkinnal (7.) találkozhat a legjobb 8 között.

A torna sorsolása megtalálható itt.

A kiemelt kép forrása: indianexpress.com

A hozzászólások le vannak zárva.