ATP Pune: Gilles Simon az első három kiemeltet legyőzve lett bajnok

A francia teniszező hatalmasat esett vissza tavaly a világranglistán, 2018 azonban már többet hozott neki, mint az egész előző esztendő.

A 33 éves Gilles Simon 2017-ben csak két meccset tudott megnyerni top 20-as teniszező ellen, ez is hozzájárult ahhoz, hogy 2005 után először esett ki a top 50-ből és a világranglista 89. helyén találhatta magát az újév elején. Ebben az újévben azonban már most több sikerélmény részese. Ezen a héten ugyanis a körülbelül az 561 ezer dollár összdíjazású kemény pályás, ATP 250-es kategóriájú tenisztornát nyerte meg az indiai Pune városában. Az idén Chennaiból átköltöző versenyen Gilles Simon úgy lett bajnok, hogy a torna első három kiemeltjét győzte le. A második fordulóban a címvédő Roberto Bautista-Agutot (3.), az elődöntőben a US Open 2014-es bajnokát, Marin Cilicet (1.), a szombati döntőben pedig a New York-i Grand Slam tavalyi döntősét, a dél-afrikai Kevin Andersont (2.).

A finálé első szettjének közepén Simon lebreakelte nagy adogatóként ismert ellenfelét, de Anderson visszavette elveszített szerváját, még éppen a legjobbkor, mikor Simon a játszma megnyeréséért nyitotta a labdameneteket a mérkőzés tizedik játékéban. Hogy ki lesz először szettelőnyben, arról végül rövidítés döntött. Simon a tie-breaket hátrányban kezdte meg, de a korai 1-3-as állás igen gyorsan 5-3-ra változott, a francia fordítása pedig itt nem állt meg. Kiharcolt két szettlabdát és már az elsőt képes volt értékesíteni. A folytatás már nem hozott kiélezett küzdelmet. A francia a második játszmában jobb adogató és jobb fogadó is volt. Ennek köszönhetően Andersonnak break-labdája sem volt, míg az ő szerváját kétszer is elvette Simon. A mérkőzés 96 percig tartott, végeredménye 7/6(4) 6/2 lett. Anderson első vereségét szenvedte el a franciától.

Simonnak aztán a dupla is majdnem összejött, hiszen honfitársa, Pierre-Hugues Herbert oldalán a páros torna döntőjébe is bejutott, ám továbbra is a belga Xavier Malisse az, aki legutóbb (2007-ben) megnyerte mindkét versenyét az ATP World Tour egyetlen indiai eseményének. A gall kettős kikapott ugyanis a holland Haase-Middelkoop duótól.

A francia azonban így sem szomorkodhat, egyéni bajnoki címével nagy lépést tett ahhoz, hogy visszatérjen az őt megillető helyre. Jövő héten 57. lesz a világranglistán.

A kiemelt kép forrása: twitter.com/atpworldtour

A hozzászólások le vannak zárva.