Svájc nyerte a Hopman-kupát

Belinda Bencic és Roger Federer párosa nyerte a harmincadik alkalommal megrendezett Hopman-kupát.

Nagyszerű mérkőzéseket hozott Svájc és Németország összecsapása a Hopman-kupa ma délelőtti fináléjában.

A tornát egy másik dimenzióba emelő Roger Federer az elején megszenvedett a világranglista negyedik Alexander Zverev ellen, de a rövidítésben elbukott első szett után elkapta a fonalat, és lelépte a fiatal németet. Federer nem az a játékos, aki ne használná ki egy játékos gyenge perceit, ezt alighanem Zverev is egy életre megtanulta, aki mindössze két játékra volt elég a hátralévő két szettben.

A női mérkőzésen két nagyszerű formában, és a tornán még száz százalékos hölgy (Kerber ráadásul játszmaveszteség nélkül menetelő) lépett pályára. Az összecsapást a fiatal svájci kezdte jobban, de a 2-0-ás előny hamar elfogyott, és utána már csak epizódszerep jutott neki a volt világelső ellen. Kerber két szettben nyerni tudott, így jöhetett a mindent eldöntő vegyes páros, ahol a jobban koncentráló svájciak örülhettek.

A torna sok mindenre választ adott. Roger Federer idén is bámulatosan teniszezik, Angelique Kerber két évvel ezelőtti formáját mutatta, és a hosszú sérülés után tavaly ősszel visszatérő Belinda Bencic ismét felveheti a versenyt a legnagyobbakkal.

R. Federer – A. Zverev 6-7 6-0 6-2
A. Kerber – B. Bencic 6-4 6-1
Bencic/Federer – Kerber/Zverev 4-3 4-2

A hozzászólások le vannak zárva.