ATP Brisbane: Nick Kyrgios először nyert tornát hazai pályán

Ezen a héten a játékra összpontosított az ausztrál, meg is lett az eredménye. Az amerikai Harrisont győzte le a döntőben.

Roy Emerson, az ausztrál legenda adta át ígéretes honfitársának a győztesnek járó trófeát
Kép forrása: abc.net.au

Nick Kyrgios (3.) győzelmével ért véget a 2018-as Brisbane-i kemény pályás férfi tenisztorna. Az “aussie” közönség 2014 és Lleyton Hewitt óta először ünnepelhetett honfitárs végső sikerének. A görög és maláj felmenőkkel rendelkező 22 éves tehetség eddigi karrierjével ellentétben most ezen a héten látszólag tényleg csak a játékra koncentrált. Összpontosítása pedig meghozta gyümölcsét. Az elődöntőben a címvédő, 1. kiemelt és regnáló ATP-Finals bajnok Grigor Dimitrovot búcsúztatta. Érdekesség, hogy a fináléig minden meccsen elveszítette az első szettet és minden fordulót hátrányból fordítva abszolvált. S további érdekesség, hogy a döntőben az Ryan Harrison ellen már ő került előnybe. Az “új” helyzet viszont nem zavarta meg Kyrgiost és harmadszor is szettveszteség nélkül győzte le amerikai ellenfelét. Az ausztrál 6/4 6/2-re nyert 73 perc alatt.

Ez volt pályafutása hetedik döntője az ATP World Touron és a negyedik tornagyőzelme. Mostani sikerének köszönhetően 250 ranglista pontot szerzett, amivel a 22. helyről a 17. helyre lép előre a jövő héten és 83 650 dollárral lett gazdagabb.

A kiemelt kép forrása: asia.eurosport.com

A hozzászólások le vannak zárva.