Mats Wilander: Ők ketten meglephetik Federert az Australian Openen

2018. január 9.
by cort

Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic. Ők hárman a szűk egy hét múlva kezdődő Australian Open legnagyobb favoritjai, de az utóbbi hetek történései alapján a svájci játékos egyre inkább a torna legnagyobb esélyesévé lép előre.

A korábbi világelső svéd, Mats Wilander is úgy gondolja, hogy egyértelműen Federer a torna favoritja, de megnevezett két játékost, aki talán meglepetést okozhatnak Melbourne-ben, és elkaphatják az idei évet is szenzációsan kezdő svájcit. Wilander két fiatal játékost, a német Alexander Zverevet, illetve a belga David Goffint nevezte meg, akik eddig nem sok vizet zavartak Melbourne-ben (Zverevet Nadal, Goffint Dimitrov búcsúztatta 2017-ben), de idén akár kijöhet nekik a lépés az év első Grand Slam tornáján.

“Alexander Zverev rengeteget fejlődött, és nagyon fittnek, és egészségesnek tűnik. Valaki, aki olyan okos mint ő, kihasználhatja a lehetőséget, most, hogy nincs mindenki száz százalékos állapotban. Zverev jó helyzetben van ahhoz, hogy akár megnyerje az első Grand Slam trófeáját, vagy legalább egy nagyon jó eredménnyel zárjon Melbourne-ben.”

“Goffin egyike azoknak a srácoknak, akiről nem nagyon beszélünk egy esetleges Grand Slam győzelem kapcsán, de azt kell hogy mondjam, mind fizikálisan, mind pedig taktikailag ő az, aki a legtöbbet fejlődött. Döntőt játszott az ATP Finals-on, két franciát is megvert Franciaországban a Davis-kupa döntőjében, és Londonban legyőzte Federert. Az öt szettes mérkőzések, a szabadtéri játék pedig mind neki kedveznek.”

Kép forrása: pinterest.com

A hozzászólások le vannak zárva.