AusOpen 2018: A címvédő nélkül – A női egyes sorsolása

Azt már korábban, néhány sorban megírtuk, hogy magyar szempontból Fortuna nem volt túl kegyes hozzánk, és Babos Tímea a tavalyi elődöntős Coco Vandeweghe ellen kezd, de nézzük hogyan alakult a többi 126 hölgy számára a női főtábla sorsolása.

Nincs Serena, bárki nyerhet. A tavalyi Roland Garros óta szinte minden Grand Slam tornát ezekkel a szavakkal indítanak útjára, és bár igazán nagy favoritja valóban nincs az idei versenynek, túlzás lenne azt mondani, hogy akár 20-30 hölgy is esélyes lenne a végső győzelemre. A tavaly év végi, illetve a január első két hetében mutatott játék alapján talán 7-8 olyan játékos van, aki valóban odaérhet a végén, de mivel még egy üveggömb is zavarba jönne attól a kérdéstől, hogy ki nyeri az idei tornát, így inkább én sem mennék bele egy keszekusza esélylatolgatásba, lássuk inkább a sorsolást.

Első negyed:
Az előző két évben már az első körben búcsúzó világelső Simona Halep az első fordulóban egy ausztrál szabad kártyással, Destanee Aiava-val találkozik. A győzelem borítékolható, ugyanúgy, ahogy az (elvileg) Eugenie Bouchard elleni második kanyar is. Az első igazán komoly feladat már az első héten eljöhet a kétszeres wimbledoni győztes Petra Kvitova személyében. Halep negyedében még két nevet érdemes megemlíteni, az egyik az előző két évben elődöntőt és negyeddöntőt játszó Johanna Konta, valamint a nagy adogató Karolina Pliskova.

Második negyed:

Sharapova hozta a serleget. Ez egy jel?
Forrás: twitter.com/tennis

A Brisbane-ben és Sydney-ben is visszalépő Garbine Muguruza igazán könnyű ellenfeleket kapott az első néhány fordulóban, de talán az ő esetében nem is annyira a jó rajt, mint inkább az egészsége a kérdéses. Ha a spanyol sikerrel – és a sérülését maga mögött hagyva – veszi az első két kanyart, akkor a harmadik fordulóban a régi formáját még mindig kereső Agnieszka Radwanskával találkozhat, majd jöhet a korábbi győztes Sharapova.
Természetesen nagy kérdés Maria Sharapova. Az orosz játékost a torna legnagyobb esélyesei tartják számon, ami a Shenzhenben mutatott játéka után egy kicsit meglepő, ráadásul a szerencse sem kedvezett neki a ma délelőtti sorsoláson. Sharapova már a második fordulóban találkozhat a 14. kiemelt Anastasija Sevastovával, aki nem mellesleg tavaly megállította a US Openen, a folytatásban pedig az ismét meggyőző formában teniszező Angelique Kerber, később pedig minden bizonnyal a már említett Garbine Muguruza.
A negyed másik felén papíron két francia, Caroline Garcia és Kristina Mladenovic a legesélyesebb, de mivel az előbbi kisebb sérüléssel küzd, utóbbi pedig csapnivaló formában van, így innen bárki odaérhet a legjobb nyolc közé.

Harmadik negyed:
A tavalyi finalista Venus-nak sem sok ideje lesz formába lendülni, az első körben mindjárt megkapta a hosszú sérülés után ismét jól teniszező Belinda Bencic-et. Az első forduló slágermeccsének számító összecsapás győztese első alkalommal a negyedik körben kaphat komolyabb feladatot, ahol alighanem a zsinórban három tornagyőzelmet arató Julia Goerges-szel találkozik. A negyed túloldalán találjuk a negyedik helyen kiemelt Elina Svitolinát, aki brisbane-i győzelemmel hangolt Melbourne-re, és karrierje során először talán megéli a második hetet az AusOpenen. Sloane Stephens, csakúgy mint Madison Keys, a US Open óta mérkőzést sem nyert, így talán túlzás lenne azt mondani, hogy ő ennek az ágnak a másik esélyese.

Negyedik negyed:

Talán idén meglesz az első?
Forrás: twitter.com/livetennis

Öt éve fordult elő legutóbb, hogy Caroline Wozniacki ilyen előkelő helyen legyen rangsorolva. A dán hölgy a tavalyi sikerek után idén is tornadöntővel kezdte az évet, és a sorsolás is neki kedvez, így jó esélye van megismételni 2011-es eredményét, és bemasírozni a négy közé. Ebben legnagyobb ellenfele az épp Babos Tímea ellen kezdő Coco Vandeweghe lehet, aki mellett még érdemes megemlíteni Jelena Ostapenko és Dominica Cibulkova nevét.

A teljes sorsolást itt tudjátok megtekinteni -> Australian Open női egyes

Kép forrása: ibtimes.co.in

A hozzászólások le vannak zárva.