Szoros meccsen kapott ki Fucsovics Máron a Canberrai döntőben

Legjobb férfi teniszezőnk szettelőnyben is volt Andreas Seppi ellen, de az olasz megfordította a Challenger torna fináléját.

A francia Paire majdnem megszerzett skalpja után ezúttal egy Challenger torna döntős szereplésével büszkélkedhet Fucsovics Márton. A 25 éves nyíregyházi teniszező top 100-ashoz méltó módon kezdte el 2018-at, hiszen a két héttel ezelőtti indiai ATP-szereplés után egy valamivel könnyebb környezetben tornagyőzelemhez jutott nagyon közel. Szép felkészülésen lehet tehát túl élete első Austalian Openes főtáblájára.

Derekasan küzdött Fucsovics a fináléban
Kép forrása: twitter.com/canberratennis

Marci az ezen a héten megrendezendő Canberrai Challenger torna 6. kiemeltje volt és az elődöntőig szettet sem veszített el. A fináléban a nagy rutinnal megáldott Andreas Seppi várt rá, aki a 7. helyen volt rangsorolva a főtáblán. Az olasz tapasztalata az első szettben előnyt eredményező tényezőnek számított, ugyanis 4/1-es fórra is szert tett, de ezt követően Fucsovics bebizonyította, hogy amikor néhány hónappal ezelőtt a bázeli ATP 500-as torna negyeddöntőjében mindent beleadva küzdött a Grand Slam-bajnok Marin Cilic ellen, az nem egy pillanatnyi állapot volt. Megfordította ebből az állásból a játszmát és ő várhatta előnyösebb pozícióból a folytatást.

Sajnos viszont a magyar teniszező ekkor érte el azt a bizonyos zenitet a mérkőzésen, melynek hátralevő részében nem igazán tudta megingatni Seppit az olasz adogató játékaiban, mindeközben vetélytársa pedig hatékonyabb volt fogadóként. Seppi 4/3-nál breakelt a második szettben és végül fogadóként egyenlített ki, mert Marci megakadályozta abban, hogy kiszerválja a játszmát. A harmadik szett is arról szólt, hogy a magyar nyomás alatt tart ki huzamosabb ideig, de a döntőjátszma-rövidítést nem tudta kiharcolni. Seppi a legoptimálisabb alkalomkor breakelt és a következő játékban kiszerválta a tornagyőzelmet, 2 óra 17 percnyi játék után.

Végeredmény: A. Seppi. – Fucsovics M. 5/7 6/4 6/3

Marci azonban még így is előrébb fog lépni a világranglistán, 80. helyezettként vesz majd részt a jövő héten kezdődő Ausztrál Openen, ez pedig természetesen karrierje újabb csúcsa!

A kiemelt kép forrása: twitter.com/tenniscanberra

A hozzászólások le vannak zárva.