AusOpen 2018: Majdnem búcsúzott a tavalyi elődöntős

2018. január 17.
by cort

Rafael Nadal után tavalyi elődöntőbeli ellenfele, Grigor Dimitrov is továbbment a harmadik fordulóba.

Ha egy rendkívül rossz szóviccel szeretnénk kezdeni a cikket, akkor az minden bizonnyal az lenne, hogy Dimitrovnak a reggeli meki majdnem megfeküdte a gyomrát. A harmadik helyen kiemelt bolgár ugyanis a kevésbé ismert amerikai McDonald ellen lépett pályára, és nem sok hiányzott, hogy már a második körben elvérezzen a tavalyi elődöntős. A közel három és fél órás mérkőzés folyamán az amerikai többször ráijesztett a bolgár szimpatizánsaira, különösen a 6-0-ra megnyert negyedik játszmában, és azután. A döntő felvonásban ugyanis folyamatosan komoly nyomás alá helyezte a bolgárt, és az összecsapásuk talán a torna legélvezetesebb mérkőzésévé lépett elő. A 8-6-ra megnyert döntő szettben egyértelműen a rutin döntött, Dimitrov a játszma egyetlen breaklabdáját kihasználva nyerni tudott.
A bolgár a folytatásban (ha lehet ilyet mondani) még ennél is komolyabb nehezebb feladat előtt áll, a 16 közé jutásért a fiatal Andrey Rublevvel találkozik.

Nadal, Cilic és Tsonga továbbjutásáról már korábban beszámoltunk, de még adósok vagyunk Tsonga következő ellenfelével, aki a hazai közönség előtt pályára lépő Nick Kyrgios lesz.

A fiatal ausztrál a rutinos Viktor Troickivel, és három szoros szettben jutott a legjobb 32 közé. Kyrgios az első két szettben egy-egy alkalommal tudta lebreakelni ellenfelét, ami a harmadik játszma korai szakaszában is sikerült neki, de 5-4 után hiába jutott mérkőzéslabdához, végül csak rövidítésben tudta befejezni a meccset.

Mai eredmények

A hozzászólások le vannak zárva.