AusOpen 2018: EZÉRT MEGÉRTE VIRRASZTANI! FUCSOVICS MÁRTON A 32 KÖZÖTT!!!!

Parádés játékkal ejtette ki a 13. kiemelt Sam Querreyt a magyar teniszező

Magyar idő szerint csütörtök éjjel 1 órakor vette kezdetét Fucsovics Márton második fordulós mérkőzése az Australian Openen. A világranglista 80. helyezettje élete első Melbourne-i főtábláján rögtön győzelemmel debütált, miután négy szettben kiejtette a moldáv Albotot. Őt követte két nappal később a torna 13. kiemeltje, Sam Querrey. Az amerikai teniszező eleve esélyesnek számított a meccsen, ezt pedig azzal is megerősítette, hogy simán legyőzte a roppant egyedi játékerőt képviselő Feliciano Lopezt az első fordulóban.

Ezen az éjszakán azonban Marci nemet mondott az esélylatolgatásokra és pazar teljesítménnyel jutott be a harmadik körbe! 42 nyerőt ütött, s mindössze 22 hibát, miközben Querrey az utóbbi statisztikában majdnem kétszer annyira termékenyebb volt (majdnem hasonló nyerő szám mellett). Fucsovics szinte tökéletes szettel nyitotta a mérkőzést: kihasználta az első adódó lehetőségét a breakre és 33 perc után már ő volt előnyben.

A korábban már Novak Djokovic és Andy Murray skalpját is begyűjtő amerikai reagált a neki kedvezőtlen helyzetre és a második játszmában rögtön break-előnybe került. Wimbledon tavalyi elődöntőse azonban egy olyan ellenféllel találhatta magát szemben, akit nem tartott vissza az igencsak kevés Grand Slam-rutin, s akit a rekkenő hőség (36 Celsius-fok) mellett a minden áron nyerni akarás is fűtött. Querrey Fucsoviccsal ellentétben enervált volt az extrém körülmények közepette, ez pedig úgy is hatással volt a játékára, hogy később a dupla-break-előnyhöz is közel került. Marci azonban előbb visszaküzdötte magát a szettbe, majd tie-break-ben megnyerte azt!

A kettős játszmaelőny adta lehetőség egy game erejére látszólag megrengette Marcit, ugyanis a harmadik szett első játékában átadta a terepet Querrey-nek. Az amerikai elvette a magyar adogatását, s bár egy játékban számos sansz adódott arra, hogy újra kiegyenlítődjön a breakek aránya, Querrey végül teljes kontroll alatt tartotta az eseményeket és szépített. Amilyen helyzetben volt a 13. kiemelt, semleges szemmel azt lehetett volna gondolni, hogy magasabban rangsoroltként innen meg is oldja a mérkőzést. Játéka azonban szétesett, Fucsovics ezt pedig kötél idegzettel használta ki. Sikeres fogadó game-mel kezdte a negyedik játszmát, miután 2/1-nél nagy küzdelem végén értékesítette a játék ötödik break-labdáját. Ezután szervái mögött mindössze egy (!) labdamenetet veszített el.

Ez a fölény már túl sok volt az amerikainak, aki nem tudott meccsben maradni adogatóként. Marci 2 óra 45 perc alatt nyert. Végeredmény: 6/4 7/6(6) 4/6 6/2

A történet apropója az, hogy a 32 között az argentin Nicolas Kicker lesz az ellenfele, aki a világranglista 93. helyezettje, január 1-én pedig a Pune-i ATP torna első körében 6/0 6/3-ra győzte le őt.

Nem elérhetetlen tehát egy esetleges nyolcaddöntő Roger Federer ellen!

FANTASZTIKUS TELJESÍTMÉNY! SZÉP VOLT, MARCI! KÖSZÖNJÜK AZ ÉLMÉNYT! CSAK ÍGY TOVÁBB!

 

A hozzászólások le vannak zárva.