AusOpen 2018: A torna meccsén jutott tovább a világelső

2018. január 20.
by cort

Aki korán kelt (vagy későn feküdt) aranyat lelt. A hajnalban (éjszaka) lejátszott Simona Halep – Lauren Davis mérkőzés túlzás nélkül a torna eddigi legjobb mérkőzése volt.

3 óra 47 perc, és 48 játék. Első hallásra inkább tűnik egy öt szettes férfi mérkőzésnek, mint egy harmadik körös női összecsapásnak, de a román világelsőnek ennyi időre volt szüksége, hogy biztosítsa helyét a legjobb 16 közé. Halep a 6-4 arányban elvesztett első játszma után ugyanilyen arányban abszolválta a második felvonást, de az igazi játék, az igazi tenisz, a dráma a döntő szettre maradt.

A 2 óra 23 perces maratoni szett olyan izgalmakat, olyan fordulatokat, és elsősorban olyan teniszt hozott, amit még az eredmény tudatában is érdemes megnézni.

A román játékos háromszor adogathatott a győzelemért, de 10-11-nél mégis a világelsőnek kellett három mérkőzéslabdát hárítania, majd a következő játékban már ő nem tudott élni az öt break lehetőséggel. 13-13 után azonban néhány percig csak a románról szólt a mérkőzés, és ekkor, óriási csata után befejezte a mérkőzést.

Halep a következő körben a japán Naomi Osaka ellen lép pályára, nagy kérdés, hogy mennyit vett ki a világelsőből ez a mai mérkőzés.

A hozzászólások le vannak zárva.