AusOpen 2018: Két esélyes is búcsúzott

Fucsovics Marci szenzációs menetelése mellett is történtek dolgok az Australian Open hatodik játéknapján. A torna egyik nagy esélyese, és a közönség kedvence is búcsúzott a hatodik napon.

Nem akar összejönni Grand Slam tornán a jó eredmény Alexander Zverevnek. A negyedik helyen kiemelt németet ezúttal egy másik fiatal, a koreai Hyeon Chung állította meg öt szettben. Pedig sokáig úgy tűnt, hogy nem lesz gondja Zverevnek, 2-1-es szett előnynél magabiztosan vághatott neki a negyedik játszmának, de egy gyors breakhátrány megpecsételte a sorsát. Zverev az utolsó két játszma 15 játékából csak hármat nyert meg, és ami még ennél is sokkolóbb, az utolsó szettben mindössze 5 labdamenetet nyert.

Zverev mellett egy másik esélyes, a közönség által kedvelt Juan Martin Del Potro is búcsúzott. Az argentin játékos két nappal ezelőtt nagyon megszenvedett Karen Khachanon ellen a 40 fokos hőségben, és ez rányomta a bélyegét a mai teljesítményére is. Tandil tornya hiába küzdött hősiesen a 19. helyen kiemelt Tomas Berdych ellen, a cseh játékos sokkal frissebbnek, élesebbnek tűnt. Berdych mindhárom játszmában korán előnyhöz jutott, ami minden esetben elegendő volt a szett megnyeréséhez (az első felvonásban Del Potronak még sikerült az egyenlítés, de a második breakre már nem volt válasza). A cseh a tornán csendben nyeri a könnyűnek éppen nem nevezhető mérkőzéseket, és a következő körben az olasz Fabio Fogninivel találkozik.

Ma reggeli eredmények

Fabio Fognini (olasz) – Julien Benneteau (francia) 3-6 6-2 6-1 4-6 6-3
Tomas Berdych (cseh) – Juan Martin del Potro (argentin) 6-3 6-3 6-2
Hyeon Chung (koreai) – Alexander Zverev (német) 5-7 7-6 2-6 6-3 6-0
Tennys Sandgren (amerikai) – Maximilian Marterer (német) 5-7 6-3 7-5 7-6
Dominic Thiem (osztrák) – Adrian Mannarino (francia) 6-4 6-2 7-5

A hozzászólások le vannak zárva.