AusOpen 2018: Majdnem szettet vesztett Federer, Chunggal játszik majd a döntőért

Huszadik alkalommal is legyőzte egy amúgy feszült meccsen Tomas Berdychet a svájci. Az elődöntőben a fiatal dél-koreai Hyeon Chung lesz az ellenfele.

Hyeon Chung tündérmeséje tovább tart
Kép forrása: twitter.com/australianopen

Szerdán az alsó ágon is megrendezték a negyeddöntőket férfi egyesben. Ahogyan azt várni lehetett, magyar idő szerint a hajnali órákban bonyolították le a forduló meglepetés párosítását a dél-koreai Hyeon Chung és az amerikai Tennys Sandgren között. Bár egy Grand Slam-tornán a világranglista 58. és 97. helyezettjének találkozója igencsak abszurd, de mindketten rászolgáltak arra, hogy karrierjük legnagyobb menetelésükben lehessen részesük. Chung Alexander Zverevet (4.) és Novak Djokovicot (14.), Sandgren pedig Stan Wawrinkát (9.) és Dominic Thiemet (4.) ejtette ki korábban.

A fogadóirodák a tehetséges ázsiai győzelmét jósolták meg, Chung pedig nem engedte borítani a papírformát és két szoros, illetve egy sima szettben jutott be a legjobb 4 közé. Ilyen alacsonyan rangsorolt teniszező pedig Marat Safin 2004-es menetelése óta nem jutott el ilyen messze az Australian Openen is. A 21 éves játékos más rekordot is megdöntött, dél-koreai teniszező ugyanis nem játszott még Major-tornán elődöntőt. Mindemellett pedig Marin Cilic itteni 2010-es szereplése óta ő a legfiatalabb versenyző, aki ilyen messze jutott a négy nagy torna valamelyikén.

Ellenfele pedig, ahogyan várni lehetett, Roger Federer (2.) lesz. A címvédő svájci azonban a végeredmény ellenére megszenvedett a Tomas Berdych (19.) elleni 26. meccsén. A cseh teniszező olyan bátran játszott a mérkőzés elején, ahogyan eddig is a tornán. Meg is lepte az amúgy feszülten kezdő Federert, 5/2-re is vezetett ellene, de a helvét veterán túl tudott lendülni a lelki holtponton és szettlabdát hárítva, tie-break-ben került előnybe. Bár még ezek után sem tudta igazán a legjobbját nyújtani Federer, de ez fordítás adott annyi erőt neki, hogy valamelyest kontroll alatt tudja tartani cseh ellenfelét. A meccs hátralevő részén csak egyszer veszítette el a szerváját, miközben ő három fogadó játékot tudott nyerni. 2 óra 18 perc alatt jutott be karrierje 14. (!!!) Australian Open elődöntőjébe.

Eredmények

Chung – Sandgren 6/4 7/6(5) 6/3

Federer – Berdych 7/6(1) 6/3 6/4

Holnap pedig már csak egy meccset rendeznek férfi egyesben, a felső ág elődöntőjét Marin Cilic és Kyle Edmund között, magyar idő szerint 9 óra 30 perckor.

A kiemelt kép forrása: twitter.com/australianopen

A hozzászólások le vannak zárva.