AusOpen 2018: Dupla tét a női döntőben

Az első helyen kiemelt Simona Halep, valamint a második helyen rangsorolt Caroline Wozniacki jutott az Australian Open női egyesének szombati fináléjába.

Egy lépésre az első Grand Slam győzelemtől
Forrás: twitter.com/carowozniacki

Elsőként a dán Wozniacki biztosította a helyét a döntőbe, miután két játszmában, 6-3 7-6 arányban győzött a meglepetésre elődöntőt játszó Elise Mertens ellen. A volt világelső hölgy a második körös Jana Fett elleni thriller óta magabiztosan teniszezik, és a ma reggeli mérkőzésen is az utóbbi egy évben látott játékát hozta. Az első szettben Wozniacki viszonylag korán breakelőnyhöz jutott, és a 4-1-es előny kitartott a játszma végéig. A második felvonásban is a dán hölgy játszott fölényben, ami az ötödik játékban kifizetődött, breakelőnybe került, és 5-4-nél a mérkőzésért adogathatott. Ekkor a fiatal belga még ráijesztett a Wozniacki szimpatizánsokra, és előbb egyenlített, majd pedig 6-5-nél két játszmalabdához jutott. Wozniacki a két lehetőséget hárította, majd a lendületét kihasználva rövidítésben nyerte a szettet, és karrierje során először jutott a melbourne-i döntőbe.

Nagyszerű mérkőzést hozott Simona Halep és Angelique Kerber összecsapása, épp olyat, amilyet a jelenlegi világelsőtől, valamint egy korábbi győztestől és világelsőtől várni lehetett, igaz, az első néhány játék után úgy tűnt, a román játékos simán veri az idei évben még veretlen németet. Nagy volt a tét, különösen Halep számára, hiszen Kerber győzelme esetén a másik döntős Wozniacki átvette volna a vezetést a világranglistán, bár ez inkább csak másodlagos lehetett a karrierje első Grand Slam győzelmére hajtó románnak.

Kerber a földön, pedig ő is megérdemelte volna a döntőt
Forrás: twitter.com/australianopen

Az összecsapást Halep kezdte jobban, a kétszeres Grand Slam-győztes Kerber nem tudott mit kezdeni a rendkívül magabiztosan és pontosan teniszező románnal. Bő negyed óra alatt már 5-0-át mutatott az eredményjelző a román javára. Kerber lassan magára talált, egyre jobban teniszezett, és két breaket ledolgozva felzárkózott Halepre, de az egyenlítés már nem sikerült, az első felvonás 6-3-ra Halepé lett. A folytatásban ismét Halep kezdett jobban, a 3-1-es előny már a román győzelmét prognosztizálta volna, de Kerber nagyszerű játékkal 6-4-re fordított, jöhetett a döntő szett. A harmadik szett 5-3-as Halep vezetésnél igazi hullámvasúttá, egy igazán izgalmas, és látványos mérkőzésé változott (eddig is az volt). A világelső a győzelemért adogathatott, nem tudott élni a lehetőséggel, de a következő játékban Kerber adogatásánál két mérkőzéslabdája volt. Kerber egyenlített, majd ismét lebreakelte Halepet, és már ő adogatott a győzelemért. 40:15. Búcsúzik a világelső, gondolhatták sokan, de még nem volt vége. Halep egyenlíteni tudott, majd 8-7 után, összességében negyedik mérkőzéslabdáját kihasználva jutott a döntőbe.

Első Grand Slam trófea és világelsőség. Erről fog dönteni a szombati döntő. Jónák hangzik.

Kiemelt kép forrása: twitter.com/scores_wta

A hozzászólások le vannak zárva.