AusOpen 2018: BABOS TÍMEA GRAND SLAM-GYŐZTES!!!!!!!!!!

Nem volt rossz ötlet újra összeállni Kristina Mladenovic-csal!

A 2014-es Wimbledoni döntő után most már összejött a siker!
Kép forrása: twitter.com/australianopen

A magyar-francia kettős a 2. helyen kiemelt orosz kettőssel, Ekaterina Makarovával és Elena Vesninával játszotta a női páros fináléját. Nem kezdődött éppen a legjobban számunkra a meccs, még az elején elvesztették Timiék a szervájukat, szerencsére viszont ezután tovább tapadtak az oroszokra. Kitartó mentalitásuk pedig kifizetődött, s nem hogy, visszavették a breaket, a következő alkalommal már Babos és Mladenovic nyert fogadó játékot, előnyüket megtartva pedig megnyerték az első szettet.

A mi szemszögünkből a folytatás is nagyon biztató volt, 3/1-re is vezettek a lányok, de az oroszok egyből visszavették elveszített adogatásukat. Ezen a napon azonban a balkezes Makarova kimondottan sebezhető volt, ezt pedig a második játszma hajrájában ki is használták Timiék. 4/3-nál megnyerték a fogadó játékot és Kristina Mladenovic szerválhatta ki a bajnoki címet. A francia megérezte a tét súlyát és az oroszok két break-labdához jutottak az ominózus játékban. Ezután azonban Timi és “Kiki” is összeszedte magát, különösen a francia, aki a nehéz pillanatokban remekül szervált, a lányok pedig ki is használták az első bajnoki labdát. Makarova elhibázott fonák keresztje után  jöhetettek az örömkönnyek és a felszabadult ünneplés, 82 percnyi játék után. 6/4 6/3 lett a végeredmény.

A két jó barátnő három év után állt össze újra párosozni, a régi-új korszak pedig igencsak mesés sikerrel kezdődik, amivel Timi az első magyar bajnokává vált az Australian Opennek és a tenisztörténelem ötödik magyar Slam-győztesévé.

És még hol van a vége? Hiszen versenyben van még az indiai Rohan Bopannával vegyes párosban, nem sokára az elődöntőben lépnek pályára brazil-spanyol ellenfeleik ellen.

SZÉP VOLT, TIMI! GRATULÁLUNK! KÖSZÖNJÜK!!!!!

A kiemelt kép forrása: twitter.com/australianopen

A hozzászólások le vannak zárva.