AusOpen 2018: A női döntő beharangozója

2018. január 26.
by cort

A holnap reggeli fináléban az első helyen kiemelt világelső Simona Halep, a második helyen rangsorolt, jelenlegi világbajnok Caroline Wozniackival találkozik. Ennél jobb forgatókönyvet aligha lehet elképzelni.

A – kiemelés szerinti – legjobb párosítás tétjét aligha kell ecsetelnünk. A holnap reggeli mérkőzésen a hölgyek pályafutásuk első Grand Slam sikeréért szállnak harcba, a győztes ráadásul hétfőtől világelsőnek is mondhatja magát. A két finalista karrierje során harmadik alkalommal jutott major torna döntőjébe (Halep kétszer a Roland Garros-on, Wozniacki a US Openen maradt alul a fináléban).

Wozniackiék eddig hat alkalommal találkoztak egymással, kettőjük párharcát 4-2 arányban a dán vezeti, aki legutóbb épp a WTA Finals-on győzte le Halepet. Akkor egy sima 6-0 6-2-t mutatott az eredményjelző Wozniacki javára.

A mérkőzés külön pikantériája, hogy mindkét játékos mérkőzéslabdákat hárítva jutott a fináléba, így akármelyikőjük is nyer, biztosan csatlakozik a Serena Williams, Li Na, Angelique Kerber trióhoz, akiknek korábban szintén sikerült Melbourne-ben ez a bravúr

Esélyek: Nagyon nehéz megjósolni a győztes kilétét. Halep nehezebb ágon, komolyabb ellenfeleket legyőzve jutott a fináléba, de az Angelique Kerber elleni mérkőzésen már látszott rajta, hogy kezd fáradni a második hét végére. A torna eleji kisebb sérülést már maga mögött tudta, és fejben is nagyon ott van. Wozniacki lábában jóval kevesebb pályán töltött perc van, és az utóbbi egy évben mutatott játéka alapján lehet, valóban megérett egy Grand Slam győzelemre.
A játékstílusukat tekintve is két hasonló játékosról beszélünk. Inkább védekezni szeretnek (tudnak), és ebből a sündisznó állásból nyerni a pontokat (ha addig az ellenfél bele nem hibázik a minden sarokból visszaérkező labdákba). Halep játéka valamivel színesebb, de a dán játékos is egyre változatosabban, agresszívabban teniszezik, jól váltogatja a játékstílusát. A holnapi mérkőzés alighanem fejben dől el, ki bírja jobban a ránehezedő nyomást, de egy három játszmás mérkőzés minden bizonnyal Wozniackinak kedvez.

Kép forrása: twitter.com/skysportstennis

A hozzászólások le vannak zárva.