AusOpen 2018: Cilic sima, Federer “csonka” meccsen jutott döntőbe

Az elmúlt évek egyik legegyoldalúbb elődöntői voltak ezek az Australian Openről.

A legutóbbi fordulók telis-tele voltak meglepetésekkel az év első Grand Slam-tornáján. A véghajrá utolsó napjaiban azonban elmaradni látszanak már a bravúrok. Az elődöntőben ugyanis sem Marin Cilic (6.) sem Roger Federer (2.) nem szenvedett meg fiatal ellenfeleik ellen, így a tavalyi wimbledoni torna után újabb nagy versenyen nézhetnek majd egymással farkasszemet.

Nadal után Federerrel is megmérkőzik a horvát óriás
Kép forrása: lastwordontennis.com

Csütörtökön játszott a US Open 2014-es bajnoka a torna egyik meglepetés szereplőjével, a 23 éves Kyle Edmunddal. A brit teniszező rászolgált karrierje eddigi legnagyobb eredményére, ugyanis Kevin Andersont (11.) és Grigor Dimitrovot (3.) is kiejtette korábban, ám a hórihorgas horvát már túl nagy falatnak bizonyult. Cilic személyében kissé, mintha önmagára talált volna magával szemben, csak nagyobb minőségű kivitelezésben, ami a játékot illeti. A két agresszívan teniszező úr közül a horvát volt az, aki érvényesíteni tudta elképzeléseit a másik felett. A jövő héttől biztosan világranglista 3. horvát keretbe foglalva a meccset nyert, mert az első szettet két break-kel, a másodikat rövidítésben, a harmadikat megint két break-kel nyerte meg. 2 óra 20 perc után fogadhatta Edmund gratulációját. Cilic az első horvát teniszező, aki döntőt játszhat Melbourne-ben, és a 10. szereplésekor sikerült ezt elérnie, beállította ezzel az ausztrál Kim Warwick 1968-as Open Érabeli rekordját.

Hyeon Chung-ot Federer mellett saját teste is legyőzte
Kép forrása: twitter.com/australianopen

Pénteken Federeren és egy másik fiatalon, Hyeon Chung-on volt a sor, hogy csatába induljanak a fináléért. A 21 éves dél-koreai is meglepetés ember, útja során kiejtette mindkét Zverev-fivért és Novak Djokovicot (14.) is és karrierje 100. profi mérkőzésén máris Grand Slam-elődöntőt játszhatott. A dél-koreai tenisz legnagyobb sikerének kivívója az elmúlt 8 év legfiatalabb versenyzője lett negyeddöntős győzelmével, aki ilyen messzire jutott el a négy nagy torna valamelyikén. Mindamellett, hogy 100. meccsét játszotta, ráadásul egy Major torna utolsó előtti fordulójában, mindezt Roger Federer ellen tehette. Abból kiindulva, hogy a svájci címvédőnek kicsit nehézkes volt az előző forduló Tomas Berdych (19) ellen, s hogy milyen képességei is vannak Chung-nak, sokan számítottak arra, hogy ebből még egy izgalmas meccs is kikerekedhet. “A Professzor” azonban nem tudott felnőni a meccs presztízséhez és a 19-szeres Grand Slam-bajnok oktatta fiatal, tehetséges vetélytársát. 60 perc után már a 2-0-s szettelőnyért adogatott, de abban a bizonyos játékban feladta a meccset a dél-koreai. Vízhólyaggal küszködött, ezen pedig a korábbi orvosi szünet sem tudott segíteni, így ezt az igencsak szép “achievement”-et nem tudta méltó módon megélni. Federer ezzel 30. Grand Slam-döntőjébe jutott be!

Eredmények

Cilic – Edmund 6/2 7/6(4) 6/2

Federer – Chung 6/1 5/2 RET.

Hogy Federer beéri-e Novak Djokovicot az örökranglistán és hatszoros bajnok lesz Ausztráliában, vagy esetleg új bajnokot avatnak a Melbourne Parkban, kiderül vasárnap magyar idő szerint 9 óra 30 perctől.

A hozzászólások le vannak zárva.