Dominálja a “Dominátor” Buenos Airest

Van egy torna, ahol még veretlen az osztrák Dominic Thiem. Az argentin fővárosban másodjára járt és másodjára is nyert, 2016 után most ráadásul szettveszteség nélkül.

Carlos Moyá és David Ferrer is illusztris salakpályás teniszező hírében állt, vagy éppen áll. Ha az embert egy lapon emlegetik a két spanyollal, az nem lehet rossz dolog. Ilyesmi ázsióra van predesztinálva az osztrák Dominic Thiem is, aki ezen egyébként nem könnyű lelki tehert jelentő elvárások teljesítéséhez tett meg egy kicsi, de nem elenyésző lépést. Az elmúlt két Roland Garros elődöntőse 1. kiemeltként bukott játszma nélkül nyerte meg a múlt héten megrendezett salakpályás, ATP 250-es tornát Buenos Airesben.

A döntőhöz vezető út során két hazai teniszezőt, Horacio Zeballost és Guido Pellát, majd a francia Gael Monfilst győzte le. E három találkozó alatt nyertek ellene összesen 20 játékot. A fináléban a szlovén Aljaz Bedene várt rá, aki Thiem-mel ellentétben nem hozta, hanem borította sorozatosan a papírformát: Egymás után ejtette ki a 3. kiemelt Albert Ramos-Vinolast, majd az 5. kiemelt, argentin Diego Schwartzmant is. A budapesti ATP-torna tavalyi döntősének puttonyába azonban már több skalp nem fért bele, ő is kapitulált az osztrákkal szemben, egy sima és egy viszonylag szoros játszmában (6/2 6/4).

Thiem ezzel a sikerrel kétszeres bajnokává vált a tornának, ilyenre pedig eddig csak Moyá és Ferrer által volt precedens Buenos Airesben. Van azonban egy ennél komolyabb fegyvertény az osztrák kezében, mégpedig az, hogy második szereplésén aratta második sikerét itt, azaz még veretlen ezen a tornán.

A világranglista 6. helyezettje ezen a héten a riói 500-as versenyen fog szerepelni, szintén salakpályán. Ha Brazíliában is tudja tartani magabiztos formáját, már most az év első harmadában jelezheti azt mindenki felé, hogy bizony idén is meghatározó tényező lehet majd a salakszezon alatt.

A kép forrása: si.com

A hozzászólások le vannak zárva.