Hamar elkezdődött a csillaghullás Indian Wells-ben

Grigor Dimitrov szombati vereségét követően vasárnap sem maradtunk meglepetés nélkül.

Az Australian Open óta először lépett ismét pályára a volt világelső Novak Djokovic. A szerb játékos a világranglista 109. japán Taro Daniellel találkozott, és óriási meglepetésre 6-7 6-4 1-6 arányú vereséget szenvedett.

Pedig jól kezdett a szerb, meggyőző játékkal hamar breakelőnybe került, de hiába adogathatott a szettért, Taro Daniel előbb egyenlíteni tudott, majd pedig rövidítésben behúzta a szettet. A folytatás is szoros játékot hozott, de ezúttal Djokovic már nem adta ki az előnyt a kezéből, és harmadik játszmalabdáját kihasználva egyenlített. A döntő felvonás is látványos csatát hozott, de a volt világelső csak az első néhány játékban tudta tartani a lépést a japánnal.

“Olyan volt, mintha pályafutásom első meccsét játszottam volna. Furcsa volt. Úgy értem, teljesen elvesztettem a ritmust. Egyfelől hálás voltam, hogy ilyen hamar ismét pályára léphettem, másfelől egyáltalán nem éreztem jól magam a pályán.”

Djokovic mellett meglepetésre búcsúzott a kilencedik kiemelt Lucas Pouille, akit a kevésbé ismert, világranglista 110. indiai Yuki Bhambri küldött haza két játszmában. A francia vereségénél még meglepőbb volt a világranglista ötödik Alexander Zverev búcsúja. A fiatal német többször is előnybe került a portugál Joao Sousa ellen, aki a döntő szettben 1-4-ről felállva verte az előző évben két masters tornagyőzelmet arató Zverevet.

A hozzászólások le vannak zárva.