Federer-Coric elődöntőt rendeznek Indian Wellsben

A felső ágon kialakult az elődöntő párosítása. Roger Federer szombaton a horvát Borna Coric ellen harcolhatja ki a döntőbe jutást. 

Coric szetthátrányból fordított Anderson ellen
Kép forrása: kfgo.com

Az első negyeddöntőben Borna Coric és Kevin Anderson mérkőzött meg. Az ifjú horvát a találkozó előtt még sosem győzte le aktuális ellenfelét, ráadásul ez a mérkőzés is remekül kezdődött Anderson számára. A US Open tavalyi finalistája korai breakkel nyitott, magabiztosan adogatott, majd 5-2-nél már a szettet megnyerve vette el újra Coric adogatását. A folytatásban Coric tudta kihasználni ellenfele pillanatnyi megingását, ami később elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy elvigye a második szettet. A harmadik játszmában Anderson 3-2-nél szerzett break előnyt, ami könnyedén győzelmet jelenthetett volna, azonban előnyét semeddig nem tudta tartani. A mérkőzést a rövidítés döntötte el, aminek a végén Coric örülhetett, aki pályafutása során először került ATP 1000-es versenyen elődöntőbe.

Federernek nem okozott gondot Chung legyőzése
Kép forrása: newsindianexpress.com

Roger Federer eddig játszmaveszteség nélkül menetelt el a legjobb 8-ig, ahol Hyeon Chung várt rá. A két játékos nem is olyan régen az Australian Open elődöntőjében mérkőzött meg, ahol Chungnak sérülés miatt fel kellett adnia a találkozót. Federer hamar előnybe került, azonban ezt nem tudta sokáig őrizni, 3-2-nél kezdődhetett minden előröl. Sokáig úgy tűnt az első szettet rövidítés dönti el, a végjáték egy újabb Federer breakkel mégis megcsavarta ezt. A második játszma első játékában Chung kihasználatlanul hagyott 4 break labdát, aminek meglett a böjtje, hiszen 2-0-ás hátrányba került. Ezek után még inkább egyoldalúvá vált a mérkőzés, a világelső 6/1-el lezárta a mérkőzést.

A mai napon tovább folytatódnak a negyeddöntős küzdelmek Indian Wellsben. Előbb Sam Querrey és Milos Raonic küzd meg, majd Juan Martin Del Potro-Philipp Kohlscreiber mérkőzés lesz terítéken. 

Kiemelt kép forrása: bleacherreport.com

A hozzászólások le vannak zárva.