Federer kikapott, ugrott a világelsőség

2018. március 25.
by cort

Óriási meglepetésre már a második fordulóban búcsúzott a címvédő Roger Federer a Miami Openen. A Thanasi Kokkinakis elleni vereség után pedig bejelentette: Kihagyja az idei salakos szezont.

Pedig jól indult a mérkőzés a világelső számára. Saját adogatása mögött érinthetetlen volt, eközben egy alkalommal elvette az ausztrál adogatását, 35 perc alatt 6-3 arányban abszolválva az első szettet. A második játszmában sokat javult Kokkinakis játéka, és 2-1-nél váratlanul semmire breakelte a svájcit, ami elegendőnek bizonyult az egyenlítéshez. A döntő felvonás igazán látványos teniszt hozott, a két játékos közül Federer tudta néhány alkalommal megszorongatni a görög felmenőkkel bíró ausztrált, de a döntés a rövidítésre maradt. A tie-breaket Kokkinakis mini-breakkel kezdte, amit Federer két labdamenettel később még kiegyenlített, de 3-4 után a svájci ismét rontott a saját adogatása mögött, Kokkinakis pedig befejezte a mérkőzést.

Federer vereségével 990 pontot bukott Miamiban, amivel át kell adnia a világelsőséget Rafael Nadalnak, aki a torna után 100 ponttal fogja vezetni a férfi teniszezők világranglistáját.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.