Del Potro két lépésre a duplázástól Miamiban

Miamiban kialakult az elődöntő párosítása az alsó ágon. Pénteken Juan Martin Del Potro és John Isner küzd meg a döntőbe kerülésért. 

Isner magabiztosan győzte le Chungot
Kép forrása: zimbio.com

Az első negyeddöntőben John Isner és Hyeon Chung csapott össze. Az amerikai, parádésan kezdte a találkozót, hiszen az első szettben 1-1 után egyszerűen állva hagyta ellenfelét. Zsinórban öt megnyert játékot produkálva 6/1-el szerzett vezetést. Chung a második játszmában már kezdett felébredni, azonban a kihagyott break labda megbosszulta önmagát. Isner 2-2-nél negyedik break lehetőségét már abszolválta, innentől kezdve pedig magabiztos adogatójátékok vezetettek a két szettes győzelemhez számára. Isner elődöntős sikere esetén pályafutása negyedik ATP 1000-es torna fináléjába juthat be.

Óriási csatát nyert meg Del Potro Raoniccal szemben
Kép forrása: sportingnews.com

A második negyeddöntőben a friss Indian Wells-i bajnok Juan Martin Del Potro és a kanadai Milos Raonic mérkőzött meg egymás ellen. Két játszma erejéig mindösszesen egyetlen-egy break született, ami az első játszmában Raonicot segítette. A kanadai a lehető legjobbkor, 6-5-ös vezetésnél nyerte el az argentin adogatását. Ezt látva Raonicnak talán mérkőzéslabdával is felért a folytatásban 3-2-nél egy újabb break labda, azonban nem került közel a mérkőzés megnyeréséhez. A szettet végül a rövidítés döntötte el, amit Del Potro 7-1-el besöpörte. A mindent eldöntő harmadik szett elején 2-2-ig breakek sorozata követte egymást, ezután már a Tiebreakig csend és nyugalom uralkodott. A végső rövidítést ezúttal is Del Potro nyerte, aki  egy 4 perc híján 3 órás mérkőzésen tudott diadalmaskodni.

A mai napon a felső ágon folyik a harc az elődöntőért. Előbb Carreno Busta és Kevin Anderson csatája jön, majd Borna Coric ellenfele Alexander Zverev lesz. 

Kiemelt kép forrása: hindustantimes.com

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.