Zverev és Carreno Busta jutott be a másik miami elődöntőbe

A fiatal német két szettben győzte le Borna Coric-ot, a spanyol pedig meccslabdát hárított Kevin Anderson ellen.

Magyar idő szerint csütörtök este és péntek hajnalban rendezték meg a Miami Masters felső ági negyeddöntőit. Először a spanyol Pablo Carreno Busta (16.) és a dél-afrikai Kevin Anderson (6.) csapott össze. A felek nem voltak egymás számára ismeretlenek, ugyanis féléven belül ez volt már a negyedik összecsapásuk. Nem csak a tavalyi US Open-elődöntő emléke élhet bennük élénken, hiszen másfél héttel ezelőtt az Indian Wells Masters-en is farkasszemet nézhettek egymással, akkor egy körrel hamarabb. Azt a mérkőzést Anderson nyerte meg 4/6 6/4 7/6(6)-ra. A szoros mérkőzés pedig az USA keleti felén sem maradt el.

Végletekig kiélezett csata volt
Kép forrása: sportsflash.co.au

Ahogyan az az elmúlt három meccsükön, úgy most is Carreno Busta nyerte meg az első szettet. Annak ellenére, hogy Anderson adogatásaira alapozza játékát, hatékonyabb fogadó volt a spanyol, fölénye pedig a játszma közepén ért révbe. Eközben pedig remekül szervált: 31 adogató pontból mindössze 9-et veszített el. Nagyon úgy alakultak a fejlemények a folytatásban, hogy két szettben születhet meg az első “PCB”-győzelem ebben a párharcban, hiszen bár break-kel kezdte Anderson a második játszmát, később 4/2-re is vezetett Carreno Busta később. Mi több, szerválhatott a mérkőzés megnyeréséért is, az ominózus játékban pedig két egymást követő meccslabdát is kiharcolt. Azokat azonban nem tudta kihasználni, az eltékozolt lehetőségek pedig megbélyegezték teljesítményét a szett hátralevő részében. Anderson 3/5-ös állásról fordított és következhetett a döntőszett. Indian Wells-i mérkőzésükhöz hasonlóan most is úgy zajlott le a harmadik játszma, hogy a fogadóknak nem sok sansza volt bármiféle előny kicsikarására, így tie-break döntött ezúttal is a győztes kilétéről. A legalább 7 nyert pontig tartó játékot a dél-afrikai kezdte jobban. Vezetett 4-2-re és 5-3-ra is, majd miután innen kiegyenlített Carreno Busta, meccslabdához jutott. Kecsegetető lehetőség előtt állt Anderson, hiszen adogatóként játszhatta meg a pontot, azonban ő méltán híres arról, hogy a győzelem kapujában gyakran meginog. Erről tett tanúbizonyságot ezen a meccsen is. A spanyol megnyert zsinórban két fogadópontot, majd neki sikerült az, ami ellenfelének nem: szerva mögött befejezni a meccset. Pablo Carreno Busta 2 óra 41 perces, drámai csatában diadalmaskodott. Életében először győzte le Andersont és karrierje második Masters-elődöntőjébe jutott be (az első tavaly Indian Wells-ben volt).

Újra megy a játék “Saschának”
Kép forrása: metro.co.uk

Ott pedig Alexander Zverev (4.) lesz az ellenfele. A fiatal német éve a tornát megelőzően kissé csalódást keltő volt. Tornagyőzelme még nincs 2018-ban, illetve egy eredményes Grand Slam-szereplés még mindig várat magára. Pont az eddigi halovány szereplése miatt kerülhetett ki a rajongók látóköréből, ilyenkor pedig logikus, hogy az ember jobban kezd el játszani. Daniil Medvedev és David Ferrer (28.) ellen még szettet veszített, de utána Nick Kyrgiost (17.) és most az Indian Wells-ben elődöntőig jutó Borna Coric-ot (29.) is két 6/4-es játszmában búcsúztatta. A tavaly két Masterst is bezsebelő tehetség kifogásolhatatlan teljesítményt nyújtott horvát kortársával szemben. Az egész mérkőzésen, ami 85 percig tartott, mindössze két break-labdát volt kénytelen hárítania, miközben ő állandó nyomást fejtett ki Coric adogató játékaiban, a játéknap esti meccsén. Érdekes lehet a következő mérkőzése, hiszen pályafutása harmadik Masters-elődöntőjében fog először megmérkőzni Carreno Bustával.

Eredmények

P. Carreno Busta (16.) – K. Anderson (6.) 6/4 5/7 7/6(6)

A. Zverev (4.) – B. Coric (29.) 6/4 6/4

Szombat reggelre már tudni fogjuk az idei döntő párosítását. Pénteken este John Isner és (13.) és Juan Martin Del Potro (5.) csap össze az alsó ágon, hajnalban pedig az előző játéknap győztesein lesz a sor.

A kiemelt kép forrásai: hindustantimes.com és eurosport.co.uk

A hozzászólások le vannak zárva.