Vereséggel kezdődött Fucsovics Márton salakszezonja

Marrákesben próbált szerencsét a legmagasabban rangsorolt magyar férfi teniszező.

Elkezdődött a Roland Garrosra való felkészülés az ATP World Tour-on, azaz a salakszezon. Az első héten még nem az öreg kontinensen és nem a legrangosabb tornákon versenyeznek az urak, de elkezdődött, Houstonban és a marokkói Marrákesben. Utóbbi verseny főtábláján pedig ott találhattuk Fucsovics Mártont is. A világranglista e heti 61. helyezettjének ellenfele a szabadkártyás tunéziai Malek Jaziri volt, aki 30 hellyel van hátrébb az urak legaktuálisabb rangsorában.

A nagy különbség csalóka volt, hiszen 14 hónappal ezelőtt Jaziri karrierje eddigi legmagasabb pozícióján, a 47. helyen állt, ami jól bizonyítja azért a benne rejlő tudást. Ezt pedig sajnos érvényesíteni is tudta Marcival szemben, aki hektikus körülmények között, hektikus mérkőzésen kapott ki. Az első szettet még nagyon simán, mindössze egy játékot elveszítve nyerte meg. Jaziri egy öt breakkel tarkított második játszmában egyenlített ki, majd magabiztosan nyerte meg a döntőszettet is.

Fucsovics így vélekedett a mérkőzésről Facebook-oldalán:

“Ez nem az én napom volt. A folyton változó körülményekhez nagyon nehezen tudtam alkalmazkodni, miközben az ellenfelem egyre jobban játszott. Küzdöttem, de ma ennyi volt benne. Jövő héten Monte Carlo következik, ahol főtábláról indulok! Köszönöm a szurkolást, megyünk tovább! “

Végeredmény: 6/1 4/6 2/6

A kiemelt kép forrása: facebook.com/fucsovicsmarci

A hozzászólások le vannak zárva.