ATP Houston: Isner és Kyrgios is már a negyeddöntőben búcsúzott

A Miami Masters friss bajnoka és az ausztrál fenegyerek volt a torna két favoritja, de mind a ketten kiestek a legjobb 8 között. Helyettük a címvédő Steve Johnson és az Australian Open hőse, Tennys Sandgren hallat újra magától.

Ezen a héten a marrakesi torna mellett a texasi Houstonban is salakpályás ATP-tornát rendeznek, 250-es kategóriában. A főtábla legnevesebb szereplői, a Miami Masters győztese, John Isner (1.), honfitársa, Jack Sock (3.) és az ausztrál Nick Kyrgios (4.).

Hármójukban az a közös, hogy mindannyian a pénteki negyeddöntőben kaptak ki. Isnert pont a címvédő, a szintén amerikai Steve Johnson (6.) búcsúztatta egy nagyon szoros, három szettes meccsen, amelyen a 208 cm magas tengerentúli két break-labdából kettőt hárított, míg neki egyszer sikerült fogadó játékot nyernie. Isner azonban jó adogató hírében áll, így meccseiken gyakoriak a tie-break-ek, most is kettőt játszottak , ebből egy a döntőjátszmát zárta le (7/6(4) 4/6 7/6(5)). Johnson az elődöntőben is honfitárssal fog játszani, mégpedig a fiatal Taylor Fritz-cel, aki Ryan Harrison (7.) után Jack Sock-ot is három játszmában ejtette ki (6/3 3/6 6/4).

A harmadik nagy név, Kyrgios a veterán horvát óriástól, Ivo Karlovictól kapott ki. Érdekesség, hogy hiába szerválnak jól mind a ketten, egy rövidítést sem játszottak az urak: 3/6 6/2 6/3. Karlovic a legjobb 4 között Tennys Sandgrennel (8.) mérkőzik meg a döntőbe jutásért. Sandgren januárban még a negyeddöntőig jutott el az Australian Openen, de azóta szinte semmit sem hallatott magáról, mindezidáig. A későn érő amerikai  úgy juthat be a fináléba, hogy nem játszik kiemelt teniszezővel. A papírforma alapján a negyeddöntőben Sam Querrey-vel (2.) találkozott volna, de honfitársát az argentin Pella kiejtette, azon azonban revánsot vett (4/6 7/5 6/3) és készülhet a Karlovic elleni mérkőzésre.

A kiemelt kép forrása: tennisworldusa.com

A hozzászólások le vannak zárva.